EBEC Alpe-Adria 2016 v Ljubljani

Od 12. do 15. maja 2016 bo Društvo BEST Ljubljana gostilo tekmovanje EBEC Alpe-Adria, regionalni nivo največjega evropskega študentskega inženirskega tekmovanja, ki ga pripravlja Evropsko združenje študentov tehnologije in naravoslovja (Board of European Students of Technology – BEST).


Evropsko BEST inženirsko tekmovanje (European BEST Engineering Competiotion – EBEC) poteka v treh stopnjah: lokalna, regionalna in finalna. Zmagovalne ekipe 88 lokalnih tekmovanj napredujejo na regionalna tekmovanja, eno izmed njih je tudi EBEC Alpe-Adria. Združuje tekmovalce iz Erlangna, Gradca, Ljubljane, Maribora in Zagreba. Zmagovalci regionalnih tekmovanj, to je najboljših 120  študentov, pa bodo dobili priložnost, da svoje znanje in kompetence pokažejo še na finalnem  tekmovanju, ki bo letos potekalo avgusta v Beogradu, v Srbiji. Na vsakem nivoju EBEC-a je princip tekmovanja enak. Udeleženci tekmujejo v ekipah in dveh kategorijah: Študija primera (Case Study) in skupinsko načrtovanje (Team Design). Tekmovalci, ki se odločijo za študijo primera dobijo podan specifičen življenjski tehnični ali upravljavski problem, ki ga je potrebno rešiti. Pri skupinskem načrtovanju morajo tekmovalci razviti delujoč prototip naprave z omejeno uporabo materialov in omejenim dostopom do orodja. Na koncu je rešitev danega problema potrebno predstaviti pred žirijo. Udeleženci tako pokažejo svoje predstavitvene sposobnosti, kreativnost in zmožnost improviziranja.


Tekmovanje bo potekalo v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču in bo trajalo štiri dni. Skupaj se ga bo udeležilo 40 domačih in tujih študentov, najbolj inovativnih in spretnih umov iz regije, ki bodo delovali kot ekipe, da premagajo inženirske izzive z novimi idejami, razvijejo svoje tehnične sposobnosti, mehke veščine in razširijo svoja obzorja v mednarodnem okolju. Poleg njih, se bodo organizatorji, ki prihajajo iz Ljubljane in ostalih lokalnih BEST skupin iz regije, trudili prikazati vrednote BEST-a in si prizadevali, da razvijejo rastoče, dobro organizirano, mlado in inovativno študentsko mrežo, ki bo zbližala študente, univerze in podjetja.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.