EDDIE IZZARD v novem šovu FORCE MAJEURE

Eddie Izzard je zagotovo eden najboljših stand-up komikov naše generacije. V 30-letni karieri je prejel številne nagrade za svoje nastope in je redno uvrščen na sezname najboljših stand-up komikov vseh časov – tako s strani kritikov, kot občinstva.

“KING OF THE UNIVERSE … Comic genius … Entertainment incarnate!’ –  *****
“KRALJ VESOLJA … Genialen komik …. Utelešena zabave!” – *****

(THE TELEGRAPH)

 

“A National Treasure” / “Državni zaklad!”
(THE GUARDIAN)

 

“The Funniest stand-up I’ve ever seen … people were falling from their seats!”

“Najbolj smešen stand-up, kar sem jih videl … ljudje so padali s stolov!”
(THE SUN)

 

 

DOGODEK, KOT GA PRI NAS ŠE NI BILO

KOMEDIJA LETA, KI JE NE SMETE ZAMUDITI!

Eddie Izzard je zagotovo eden najboljših stand-up komikov naše generacije. V 30-letni karieri je prejel številne nagrade za svoje nastope in je redno uvrščen na sezname najboljših stand-up komikov vseh časov – tako s strani kritikov, kot občinstva. Znan je po nadrealističnem in subtilnem humorju, polnem pantomime in zabavnih monologov, v katerih se dotika vseh mogočih tem, od zgodovinskih in verskih dogodkov, do nenavadnih situacij, kot recimo, kaj bi se zgodilo, če bil Darth Vader naročal kosilo v vaši lokalni menzi.

 

2 EMMYJA * 3. NAJBOLJŠI BRITANSKI KOMIK VSEH ČASOV

LJUBLJENEC COMEDY CENTRAL * IZGUBLJENI PYTHON

Za svoj šov Dress to kill je prejel dva emmyja, leta 2007 ga je TV-postaja Channel 4 postavila na tretje mesto  lestvice 100 najboljših britanskih komikov, ameriški Comedy Central pa na 75. mesto najboljših komikov vseh časov. Montypythonec John Cleese ga je v TV- dokumentarcu razglasil za “Izgubljenega Pythona”, Eddie pa se je tej legendarni skupini komikov ob ponovni združitvi celo priključil na odru v Aspnu. 

HOLLYWOODSKI ZVEZDNIK: OCEANOVIH 12 IN 13

VALKIRA * ZGODBE IZ NARNIJE * BULLET IN THE FACE …
Uspehu v stand-up komediji so sledile tudi številne vloge v hollywoodskih uspešnicah, kot soOceanovih 12 in 13ValkyrieMystery MenThe Cat’s Meow in Chronicles of Narnia, kjer je združil moči z imeni kot so: George Clooney, Brad Pitt, Tom Cruise in Julia Roberts. Svoj glas je posodil v risankah Igor in Avtomobili 2, odigral glavno vlogo v ameriški TV-nadaljevanki The Riches, lani pa zablestel še v odbiti kriminalni seriji Bullet in the Face

RAZPRODAN MADISON SQUARE GARDEN * HOLLYWOOD BOWL
S svojim zadnjim stand-up šovom Stripped je razprodal dvorane po vsem svetu, od Londona, Sydneya, Berlina in Stockholma pa tudi newyorški Madison Square Garden in – kot prvi komik na svetu – losangeleški Hollywood Bowl.

 

V SLOVENIJO Z NOVIM ŠOVOM FORCE MAJEURE

Eddie Izzard prihaja k nam prihaja s svojim najnovejšim šovom Force Majeure (“višja sila), s katerim bo obkrožil svet in obiskal več kot 25 držav, preko Evrope, ZDA, Rusije, Avstralije, Nove Zelandije, Indije, Nepala do daljnega vzhoda. Če ne bo presenečenj bo to sploh največja svetovna turneja posameznega stand-up komika vseh časov.


komični spektakel leta
EDDIE IZZARD v novem šovu FORCE MAJEURE

sobota 23. marec * 20.00 @ Cankarjev dom * Galusova dvorana

www.eddieizzard.com Eddie Izzard @ YouTube

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.