Ekonomska fakulteta še vedno v družbi najboljših

1. aprila 2015 je Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani prejela podaljšanje akreditacije s strani uveljavljenega mednarodnega združenja poslovnih šol AACSB.

 

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani je bila uspešno reakreditirana za naslednje petletno obdobje s strani uveljavljenega mednarodnega združenja AACSB International (The Association to Advance Collegiate Schools of Business). 

 

Evalvatorji, ugledni profesorji in dekani šol s področja internacionalizacije ter strokovnjaki s področja zagotavljanja kakovosti: dr. Peter Lindstrom (St. Gallen University, Švica; predsedujoči), prof. dr. Erdal Erel (dekan Bilkent University, Turčija; član) in prof. dr. Robert F. Scherer (dekan College of Business, University of Dallas, ZDA; član) so v mesecu februarju presojali doseganje standardov kakovosti fakultete.

 

AACSB akreditacija temelji na zavezanosti k doseganju visoke kakovosti in nenehnemu napredku v poslovnem izobraževanju. Akreditacijo opredeljujejo zahtevni in vseobsegajoči akreditacijski kriteriji s področja strateškega upravljanja šole, delovanja in vpetosti vseh deležnikov (pedagogov, študentov, strokovnega osebja, zunanjih deležnikov), izobraževalnih vsebin in načinov poučevanja z upoštevanjem visokih standardov raziskovalcev. 

 

Evalvatorji so v svojem poročilu zapisali, da je fakulteta v zadnjih petih letih naredila velik napredek in da z delom dokazuje najvišjo kakovost svojega delovanja. Predvsem jih je navdušila zaveza vseh zaposlenih k uresničevanju poslanstva šole.

 

Ob svojem obisku so se evalvatorji sestali z vodstvom fakultete, pedagogi, strokovnimi sodelavci, študenti, diplomanti in predstavniki gospodarstva. Evalvacijsko presojo so zaključili z obiskom vodstva Univerze v Ljubljani.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.