Evropski teden mladih 2017

flags, europe, eu
Foto: Bru-nO iz Pixabay

Letošnji evropski teden mladih bo že deveti zapored, pripravlja pa ga Evropska komisija skupaj z nacionalnimi agencijami evropskega programa Erasmus+: Mladi v akciji. Osrednja tema evropskega tedna mladih 2017 je solidarnost in družbena odgovornost mladih v Evropi, potekal pa bo med 1. in 7. majem 2017. Vabimo vas, da v tem obdobju (ter v času pred in po prvem tednu maja) v sklopu svojih aktivnosti načrtujete dogodke, ki sovpadajo z osrednjo temo ETM 2017. Prosimo vas, da nas o načrtovanih dogodkih tudi obvestite preko elektronskega obrazca. Vse vaše dogodke bomo objavili na naši spletni strani in jih v okviru aktivnosti povezanih z evropskim tednom mladih tudi promovirali.

 

Z veseljem vas obveščamo, da bo ekipa MOVIT-a letošnji ETM izkoristila za »obiske na terenu«. Obiski bodo potekali med 3. in 5. majem 2017 in bodo namenjeni medsebojnemu spoznavanju, zato vas vabimo, da pri prijavi vašega dogodka preko zgornjega spletnega obrazca označite, ali si bi želeli našega obiska in če, zakaj. Predvidoma se nam bodo na teh obiskih pridružili tudi predstavniki URSM ter ministrica Maja Makovec Brenčič in predsednik Odbora državnega zbora za zadeve EU v parlamentu Kamal Izidor Shaker. Mladinstival, 9. maj 2017, LjubljanaNamen Mladinstivala je združiti vse ključne akterje mladinskega sektorja na enem mestu z namenom promocije mladinskega dela in njegovih učinkov ter pomena neformalnega učenja in spodbujanja razprave z mladimi in akterji mladinskega dela o prihodnosti Evrope. S tem namenom smo moči združili Movit, Urad RS za mladino, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, Urad Vlade RS za komuniciranje, Mladinski svet Slovenije, Sindikat Mladi plus in Mreža MaMa in vas v partnerskem delovanju in sodelovanju vabimo, da se nam pridružite.

 

Mladinstival bo 9. maja 2017 potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Brez vas si dogodka ne znamo predstavljati, zato vas prosimo, da si ta dan rezervirate in se Mladinstivala tudi udeležite s svojo ekipo in mladimi, ki so aktivni v vašem okolju. Seveda pa tam ne boste samo v vlogi udeležencev. Želimo si, da Mladinstival soustvarjamo skupaj. Program ki bo to omogočal je v t.i. fazi brušenja. Vabilo za sodelovanje na Mladinstivalu boste prejeli najkasneje do 20. marca. 

 

Mladinski sektor je poln izrednih posameznikov in organizacij, ki izvajajo izjemne projekte ter aktivnosti. Včasih niti kolegi iz sektorja veliko tega ne poznamo. Mladinstival je priložnost, da to, vsaj delno odpravimo.

 

Izkoristimo jo!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.