“FAŠENK FEST, največje študentsko pustovanje v Mariboru”

Študentski svet Univerze v Mariboru že drugo leto zapored organizira največje študentsko pustovanje »Fašenk fest«, in sicer v torek, 8. marca 2011. Posebnost letošnjega mega pustovanja je tudi to, da bo mednarodno obarvano, saj se ga bodo udeležili Erasmus študentje. Poskrbljeno bo tako za nepozabno zabavo v maskah v dvorani UŠC Leona Štuklja kot tudi za študentski pustni karneval pred njo. Lansko leto se je zbralo okrog 3000 pustnih mask, ki so napolnile dvorano UŠC Leona Štuklja, zato letos pričakujemo še večji odziv najrazličnejših mask.

Danijel Vuk, prorektor za študentska vprašanja Univerze v Mariboru, je na novinarski konferenci povedal, da je vesel, da lahko po lanskoletni premieri največjega študentskega pustovanja tudi letos napovejo še glasnejši pustni mega žur. »Ob tem nismo pozabili tudi na študentke, ki na ta dan praznujejo svoj praznik, saj za njih študentski sveti tehniških fakultet prirejajo bowling večer v Planetu Tuš, po katerem se nam bodo potem pridružili na pustovanju,« dodaja Vuk.

Joži Vuk, vodja projekta Fašenk Fest in predsednik Komisije za obštudijske zadeve ŠS UM, meni, da si študentje želijo odlično zabavo, zato so jim pripravili dober glasbeni izbor za nepozabno druženje. »Ob 23.30 uri pričakujemo veliko presenečenje, ki predstavlja novost v Sloveniji in bo zagotovo navdušila vse prisotne, vendar zaenkrat naj ostane še skrivnost,« zaključuje Vuk.

Študentski svet UM ob pripravi Fašenk Festa sodeluje tudi z društvom ESN (Erasmus Student Network), ki so poskrbeli za pripravo predprograma, Jure Šafner, predsednik ESN: »Pripravili smo program, ki je podoben lanskemu, vendar je še nadgrajen z zabavnimi igrami in večjimi nagradami za posamezne in skupinske maske ter najboljše tekmovalce na igrah. Na predstavitvi mask bodo sodelovali tudi tuji študentje, ki bodo zastopali svoje države in dali vsej prireditvi tudi mednarodno noto. Organiziran bo tudi mini cirkus, ob vsem tem pa se bomo sladkali s krofi, kuhanim vinom in čajem.«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.