FASHION BREAK

Osrednji dogodek drugega tedna ŠOU Festa, največjega evropskega študentskega festivala kulture, športa in zabave, ki ga že tretje leto zapored organizira Študentska organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), bo FASHION BREAK, modna revija študentov modnega oblikovanja iz Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine. Zgodila se bo v sredo, 14. oktobra 2009, ob 20. uri v klubu TOP, dogodek pa bo popestril plesni nokturno Žive Cvar.
Na modni reviji Fashion Break bo svoje kolekcije predstavilo 9 študentov in študentk modnega oblikovanja:
– Alma Delalić iz Cazina (BIH) bo predstavila modele zanimivih konstrukcij, ki se poigravajo z dvema barvama – črno in bež.
– Morana Krklec iz Zagreba (HR) bo prikazala kolekcijo, v kateri prevladuje črna barva, z barvnimi detajli, njene kreacije pa se ponašajo z enostavnimi linijami, ki modelom dodajo pridih skulpture.
– Rdeča nit pripovedi Ivana Rocca (SLO), absolventa oblikovanja tekstilij in oblačil, je Grace Jones, androgenost in ženstvenost. V njegovi kolekciji so poudarjena ramena, kontrast togih oblik ter mehko drapiranje. Prevladujeta črna in rjava barva, modra pa je tisti dodatek, ki poživi kolekcijo.
– Estetika Nene Stojanović in Nine Štajner (SLO), študentk Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani, temelji na prosojnosti, oprijetosti, bleščicah in rožastih vzorcih, torej kontrastu med izzivalnim in nedolžnim.
– Nena Florjančič (SLO), absolventka Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani (NTF), bo predstavila novo kolekcijo Gabrielle, ki združuje zelo teksturirane sodobne tekstilije in klasične linije. Njena oblačila delujejo zelo elegantno, a kljub temu ohranjajo svojo funkcionalnost.
– Urša Grahovac (SLO), absolventka oblikovanja tekstilij in oblačil, je navdih za svoje kroje dobila iz otroške igre zlaganja papirja. V svoji kolekciji je uporabila sive tone, ki so nevpadljivi, ko posameznik ne želi biti vpadljiv, in svetle, ko se počuti bolje.
– Jana Zornik (SLO), absolventka NTF-ja, se skozi kolekcijo spogleduje z najbolj človeškimi in najbolj angelskimi elementi – kaj dela človeka človeškega in angela angelskega? Kaj skriva neka popolna prikazen? Kakšni so sestavni deli, ko jih ločiš med seboj in ponudiš enega po enega ter jih povežeš z bolečim spoznanjem novega razodetja?
– Ana Jelinič (SLO), študentka podiplomskega študija, je za letošnjo jesen-zimo je ustvarila žensko kolekcijo dežnih plaščev, potiskanih z motivi regratovih lučk, drugih oblačil in modnih dodatkov. Kolekcijo sestavljajo široka oblačila, ki se med seboj prepletajo in sestavljajo celoto. Vsa so izdelana iz sodobnih materialov v svetlo-temnem kontrastu in primerna za vsak dan.
Ana Lazovski, vodja projekta Fashion Break: »Izmenjava medkulturnih praks in mobilnost študentov je osnovno poslanstvo resorja za mednarodno sodelovanje ŠOU v Ljubljani. Razvoj tega projekta, po že tradicionalnih izjemno uspešnih modnih revijah v sklopu festivala ŠOU Fest, je še posebej pomemben, saj je odraz uspešnega dela in pripravljenosti na mednarodno sodelovanje v prihodnosti. Tokrat bodo, poleg domačih, najperspektivnejših imen študentske oblikovalske scene, dogodek obogatili še gosti iz sosednje Hrvaške ter Bosne in Hercegovine.«
Drugi teden ŠOU Festa bodo sicer zaznamovali še muzikal Thank you for the music (ponedeljek, 12. 10. 2009, ob 20. uri v KUD-u France Prešeren – gre za koncert popularne glasbe v izvedbi The String Effect Orchestra in mešanega mladinskega pevskega zbora Osti Jarej), Študentska arena, največja sejemsko-izobraževalna prireditev za mlade (od 13. do 15. 10. 2009 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani), športni dan (torek, 13. 10. 2009, v športnem društvu Spyder v Brezovici), najrazličnejše delavnice in koncert neuveljavljenih glasbenih skupin (sreda, 14. 10. 2009, ob 22. uri v Ortobaru).
Celoten program ŠOU Festa najdete na spletni strani ŠOU v Ljubljani, www.sou-lj.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.