Finalna prireditev natečaja ŠOUROCK '10

Na finalno prireditev se je uvrstilo 5 glasbenih skupin, ki se bodo potegovale za glavno nagrado, snemanje videospota in singla za zmagovalno pesem v studiu ter nastop na prireditvah Lampiončki, Bruc in nastop v okviru Festivala Lent.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru, v sodelovanju z MTV, pripravlja v torek, 4. maja 2010, finalno prireditev študentskega natečaja za najboljšo študentsko / dijaško glasbeno rock skupino ŠOUROCK ’10. V finalu se bodo pomerile zmagovalne skupine petih predizbornih koncertov: Dandelion Children, Bizarna Scena, Trash Candy, Battlex in Rollin’ Bastards. Na finalni prireditvi bo predstavljen tudi videospot zmagovalne skupine lanskega natečaja I vs. I z naslovom »Take this fall«, nastopila pa bo tudi skupina The Partybreakers. Prireditev, ki bo potekala v Študentskem kulturno prireditvenem centru Štuk, se bo pričela ob 21. uri. Vstop je prost, prvih 50 obiskovalcev pa bo prejelo brezplačno promocijsko zgoščenko ŠOUROCK ’09. Pred samo prireditvijo, med 16. in 21. uro, pa se bodo lahko udeleženci preizkusili v igranju inštrumentov »Rock Band«.

S festivalom ŠOUROCK želi ŠOUM mladim, še neuveljavljenim skupinam omogočiti, da se predstavijo in pokažejo pred publiko v svoji najboljši luči. ŠOUM je doslej v okviru ŠOUROCK-a omogočila že več kot 140 mladim skupinam iz vse Slovenije, da se predstavijo pred širšo publiko, kar priča o velikem pomenu samega festivala v celotnem slovenskem prostoru. Več informacij o samem natečaju in nastopajočih skupinah pa je objavljenih na spletni strani www.sourock.si.

Na vsakem koncertnem predizboru so se na podlagi prijav predstavile še neuveljavljene študentske oz. dijaške glasbene skupine. Zmagovalna skupina vsakega predizbora se je uvrstila v veliki finale. Skupine bodo v finalu zaigrale tri svoje pesmi in priredbo pesmi »Paparazzi« pevke Lady Gaga. Najboljša skupina, ki jo bo izbrala strokovna žirija, bo za nagrado med drugim prejela tudi snemanje videospota in singla za zmagovalno pesem v visokokakovostnem studiu, prav tako pa bo nastopila na prireditvah Lampiončki, ki so že leta stalnica v univerzitetnem mestu Maribor, namenjena športu in druženju študentov, na prireditvi Bruc, ki bo potekala na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani in na Mladininem odru v okviru Festivala Lent.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.