Finalni turnir ŠKISgol in ŠKISkoš

V soboto, 19. marca bo v Ljubljani potekal finale ŠKISgola in ŠKISkoša. Turnirji bodo potekali v dveh različnih dvoranah. Nogomet bo v dvorani pri ministrstvu za obrambo RS (Leskoškova cesta 7), košarka pa na Pedagoški fakulteti (Kardeljeva ploščad 16).
Projekt ŠKISgol je namenjen športa in druženja željnim mladim iz študentskih klubov po Sloveniji. Izvaja se že od leta 2005, ko je projekt prvič potekal v obliki lige. Najboljše ekipe iz rednega tekmovanja, ki je bil razdeljen na vzhodno in zahodno Slovenijo, so se uvrstile na zaključni turnir. Leta 2007 je sledila je sprememba v načinu tekmovanja, saj se je namesto ligaškega sistema uvedel pokalni sistem tekmovanja. Zaradi dobrih rezultatov, ki jih je prinesel ŠKISgol, smo se v šolskem letu 2007/08 odločili, da pripravimo podoben projekt, ki bo namenjen ljubiteljem košarke. Letos pa bi prvič potekal tudi turnir ŠKISodbojke, ki je namenjena izključno klubovkam, vendar je finalni turnir odbojke odpovedan, zaradi premalo zbranih prijav za kakovostno izvedbo.

Najboljši klubi, ki se bodo 19. marca pomerili na finalnem turnirju so:
ŠKISgol: Klub študentov šmarske fare, Šaleški študentski klub, Klub Zgornjesavinjskih študentov, Študentska organizacija Hrastnik, Klub študentov Kranj, Klub škofjeloških študentov, Klub belokranjskih študentov in Društvo študentov Brežice.
ŠKISkoš: Šaleški študentski klub, Klub študentov šmarske fare, Klub študentov občine Celje, Laški akademski klub, Klub belokranjskih študentov, Klub študentov občine Piran, Klub radovljiških študentov in Društvo novomeških študentov.

V nogometu bodo lanskoletni naslov branili Škofjeločani, v košarki pa Pirančani.

Več informacij najdete na spletni strani Škisovih športnih projektov: http://www.skis-sport.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.