»Find Me! I'm in Heaven!«

Študentska organizacija BEST Maribor je med 12. In 22. julijem organizirala poletni tečaj, namenjen študentom tehnologije iz celotne Evrope. Poletne šole z imenom »Find Me! I’m in Heaven!« se je udeležilo 22 študentov iz 16 držav.

Osrednja tema poletne šole je bila astronomija. Znotraj te teme so študenjtje, preko predavanj ter opazovanj nočnega neba in svetlobnega onesnaženja, širili svoje znanje o kozmologiji, optiki, teleskopih ter tehnikah opazovanja nočnega neba, sončnem sistemu, zvezdnih kopicah, o življenju zvezd, galaksijah, meglicah, razdaljah v vesolju ter tudi o življenju v vesolju. V poletno šolo je bila vključena tudi tematika svetlobnega onesnaženja ter s tem povezani okoljevarstveni problemi. Študenti so preučevali svetlobno onesnaženje v Mariboru, svoje ugotovitve pa so predstavili na zaključnem slavnostnem  večeru.

Družabni del poletne šole je vključeval mnogo aktivnosti s katerimi so se udeleženci in organizatorji bolje spoznali. Med take je spadalo tudi inženirsko tekmovanje, izdelovali so vodne rakete. Priredili so tudi mednarodni večer na katerem so udeleženci predstavili  različne kulinarične dobrote, ki so značilne za kraje od koder prihajajo. Prav tako so se udeleženci seznanili tudi s slovenskim jezikom ter nekaterimi značilnostmi slovenske kulture.

Tečaj je bil namenen izobraževanju, tako udeleženci kot tudi organizatorji imajo za seboj mnogo prijetnih izkušenj, spominov ter nova poznanstva in prijateljstva po Evropi.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.