Glasbeno na OI 2012

Mojstra plesne glasbe sta za olimpijske igre prispevala uradno skladbo novega velodroma, na katerem bodo tekme dvoranskega kolesarstva.

Polovica dvojca Chemical Brothers, Tom Rowlands, je namreč navdušen kolesar, skupaj z Edom Simonsom pa sta želela ustvariti skladbo, ki bo odsevala “občutek hitrosti, tempa in drame” tega športa, kot tudi “neverjetno lepoto” novega velodroma v Olimpijskem parku v vzhodnem Londonu. Nova skladba dvojca bo spremljala šest dni dvoranskih tekem, na katerih bodo podelili 10 kompletov olimpijskih kolajn.

Rowlands je ob tej priložnosti povedal, da je že od nekdaj videl povezavo med elektronsko glasbo in ponavljajočim ritmom kolesarjenja, svobodo in gibanjem. Povezavo so očitno videli tudi Kraftwerk leta 1983, ko so posneli skladbo z naslovom Tour de France. Skladbo The Velodrome Theme so prvič predvajali v ponedeljek na BBC-jevem Radiu 1 v oddaji Zana Lowa, v kateri sta glasbenika povedala, da še nista dobila nobene karte za ogled olimpijskih iger, čeprav sta zanje seveda prosila.

Uradno skladbo letošnje OI bodo sicer prispevali Muse, ki so jo naslovili Survival, poleg Muse in Chemical Brothers pa bodo uradne skladbe prispevali še Elton John vs Pnau, Delphic in Dizzee Rascal s Pepper.
Dvoransko kolesarstvo je bilo sicer najbolj uspešna disciplina britanskih športnikov na zadnjih olimpijskih igrah v Pekingu, ko so prejeli sedem zlatih medalj. Letos bo uspehe domačih športnikov lahko na velodromu spremljalo 6.000 ljudi hkrati.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.