Globalni prostovoljci v Brežicah

V petek, 9. novembra ob 16. uri, se bodo Brežice spremenile v mesto svetovnih zgodb. V okviru letnega dogodka mreže za globalno učenje (GLEN) se bo tam zbralo kar 70 mladih iz Evrope, ki so daljše obdobje opravljali prostovoljno delo po celem svetu (v Indiji, Beninu, Keniji, Gani, Nigeriji, Tanzaniji …). Priče bomo pretresljivim in zanimivim zgodbam, vtisom in izpovedim, tako s strani prostovoljcev kot s strani predstavnikov organizacij iz Benina in Kameruna, ki bodo spregovorili o odnosih in načinu sodelovanja med evropskimi državami in državami globalnega juga ter o razlikah in podobnostih med državami.

Dogodek je odlična priložnost za pogovor in intervjuje z udeleženci, ki vam bodo iz prve roke povedali, kako je delati in sodelovati v različnih prostovoljskih projektih po svetu, kjer so obrazi, kulture, navade in vsesplošno življenje popolnoma drugačni od življenja v Sloveniji in Evropi. Z nami bodo delili, kakšni so ti projekti bili, kaj so počeli skupaj z domačini, kako so se ti odzivali in sodelovali, ter kakšne so priložnosti in ovire, ki jih tovrstna izkušnja prinese.

Na dogodku bodo prisotni tudi govorci: Urban Presker (Zavod Voluntariat), Martina Skok (Ministrstvo za zunanje zadeve) in Marjan Huč (Sloga).

Srečanje v okviru mreže za globalno učenje (GLEN) soorganizira Voluntariat, zavod za mednarodno prostovoljno delo.

Vabljeni torej v petek 9. novembra ob 16:00 v Mladinski hotel Brežice, Gubčeva 10a, Brežice.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.