Hideout Festival: Skrivališče Angležev na Pagu

Hideout festival, Novalja/Zrće, 1.- 3. 7. 2011, 50 EUR
V vikendu, ki je za nami, se je na najbolj najstniški plaži v Dalmaciji, zloglasnih Zrćah (Pag), zgodila invazija ne tako zelo najstniških Angležev, oziroma Hideout Festival 2011. Da ne bo pomote, Angleži me ne motijo, bolj so sporne vse cene, ki so naravnane na to ciljno publiko, kar naredi malo pivo te dni na Zrćah vredno cca. 3€, nekdaj brezplačni avtobusni prevoz v Novaljo pa cca. 2 €. Kaj se hoče, že res, da so Hrvati z eno nogo že v Evropi.
Kluba Papaya in Aquarius sta skupaj na treh floorih gostila celotno dogajanje party plaže, medtem ko je bil Kalypso prizorišče jutranjih afterpartyjev in vseh, ki se med dogajanjem niso najbolj spretno znašli. Papaya je gostila največje prizorišče, Aquarius pa je bil razdeljen na dva, tematsko različna stagea. Na prvem so se predstavili drum &bass in dubstep DJ-i (beri: največja gužva), na drugem pa nekoliko bolj mirni, minimal tech zvoki. Najbolj zveneča imena festivala so bila: Sven Väth, Eric Prydz, Annie Mac, Simian Mobile Disco, Marco Carola, Pendulum, Sub Focus, Erol Alkan, 2ManyDJs, Crookers, Chase&Status, Andy C, Sub Focus in Shy FX.
Hideout Festival je eden prvih svoje vrste na Zrćah in z veseljem pozdravljam dejstvo, da je Pag odprl vrata tudi komerciali manj naklonjenim ušesom. Cena, 50 € za 3 dnevno ekstravaganco, je povsem primerna, če ne že malo nizka (seveda so imeli angleži svoj, dvakrat višji cenik). Če bo prihodnje leto Hideout v Pagu, bom tudi jaz!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.