Informativa 2010

Med 29. in 30. januarjem 2010 bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani že drugič potekal vseslovenski dogodek o izobraževanju, štipendiranju in zaposlovanju – Informativa ’10.

Njegov namen je, da vsem, ki načrtujejo svojo izobraževalno ali karierno pot olajša iskanje informacij o tem, kakšne so možne izobraževalne poti, kako do štipendije, kako do (prve) zaposlitve, pa tudi kje najti druge pomembne informacije v zvezi z izobraževanjem in zaposlovanjem v trenutnih gospodarskih razmerah.

Na sejemski prireditvi se bodo na enem mestu predstavili programi slovenskih in tujih izobraževalnih institucij, štipenditorji in zaposlovalci, programi državnih institucij, založniki, mediji, strokovna združenja, študentske, dijaške, nevladne in druge organizacije, ponudniki didaktičnih pripomočkov, programov vseživljenjskega učenja in še in še. Na sejmu se bodo tako predstavili vsi, ki so pomembno vpeti v verigo izobraževanja in zaposlovanja.
Ker bodo na Informativi ’10 na voljo celovite informacije z različnih področij in panog, bo odlična priložnost za obiskovalce, da v kar najkrajšem času na enem mestu najdejo vse informacije, pomembne za odločitve o njihovem nadaljnjem šolanju in poklicni karieri. Informativa ’10 je zasnovana tako, da bodo na njej informacije zase lahko našli tako učenci višjih razredov, dijaki višjih letnikov in študenti, kot tudi njihovih starši, odrasli, ki se želijo izobraževati, učitelji, profesorji in strokovni delavci.
Informativa ’10 bo potekala 14 dni pred informativnimi dnevi in bo ponudila dober pregled nad ponudbo izobraževalnih programov ter druge informacije, povezane z izobraževanjem. V času informativnih dni na šolah imajo osnovno- in srednješolci v enem letu namreč priložnost obiskati največ tri izobraževalne programe. Na Informativi ’10 bodo v dveh dneh lahko spoznali mnogo več programov, hkrati zbrali še druge pomembne informacije, zbrano med seboj primerjali in se nato veliko lažje odločili, katero šolo obiskati v času informativnega dne in kam nato marca oddati prijavnico za vpis. Prednosti, ki jih nudi Informativa ’10 se zavedajo tudi vodstva osnovnih in srednjih šol, zato svoje učence in dijake pripeljejo na vodene oglede po prireditvi. Do sedaj je na vodene oglede prijavljenih že okrog 1.000 otrok iz vse Slovenije. Za prevoze organiziranih skupin otrok je tudi letos poskrbljeno, tako da potujejo na Informativo ’10 ceneje z vlaki in avtobusi.
Prvo Informativo, Informativo ’09, je obiskalo kar 13.700 obiskovalcev iz vse Slovenije. Vsaj tako dober obisk pričakujemo tudi v letu 2010, saj se trudimo, da je prireditev čim bolj dostopna za obiskovalce tako iz Ljubljane kot iz drugih koncev Slovenije in da bo primerno predstavljena kar najširši javnosti.
Vseživljenjsko izobraževanje in na znanju temelječa družba sta osnovi slovenskega razvoja, zato verjamemo, da lahko Informativa v dveh dneh ponudi mladim in drugim iskalcem informacij, da spoznajo nove poti, nove možnosti ali ideje za uresničevanje njihovih kariernih ciljev.
Več o sami prireditvi si lahko ogledate na spletni strani Informative: www.informativa.si.
Informativa ’10 vas čaka z obilico koristnih Informacij, zato zgrabite priložnost in jih pridobite čim več tudi Vi.
Vstop prost!

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.