Informativni dnevi 2013

Pri reviji Študent smo tudi tokrat pripravili posebno izdajo za vse bodoče študente “Informativni dnevi 2013”. Brezplačno ste jo dobili vsi, ki ste informacije iskali na fakultetah! V njej boste prebrali številne zanimive in predvsem uporabne informacije, ki vam bodo pomagale pri lažji izbiri nadaljevanja izobraževalne poti. Poleg študijskih programov, ki se predstavljajo, podrobno opisujemo študentsko življenje z vsemi najpomembnejšimi poudarki. Preberite in se prepričajte, da je pravočasna informacija dobrodošla!

 

Informativni dnevi, ki potekajo v petek in v soboto, 15. in 16. februarja 2013, so odlična priložnost, da bodoči dijaki in študenti pobližje spoznajo srednje šole ter visokošolske in višješolske zavode ter smeri študija, ki jih zanimajo. Študentska in Dijaška organizacija Slovenije ob tem opozarjata, naj bodoči dijaki in študenti o želenem študiju pridobijo čim več informacij tudi po drugih kanalih ne le prek uradnih nagovorov in predstavitev.

 

Glavni namen informativnih dni je bodočim dijakom in študentom posredovati koristne informacije o možnostih nadaljevanja izobraževalne poti na srednjih šolah, gimnazijah ter na visokošolskih zavodih, višjih strokovnih šolah ter drugih visokošolskih zavodih. Tako imajo možnost pobližje spoznati že izbrano fakulteto ali pa dobiti dodatne informacije, ki jim pomagajo pri odločitvi. ŠOS ob tem svetuje, naj se pri izbiri študija odločajo na podlagi vsebin programov ter preverjenih informacij o želenem izobraževanju, a naj informacije poiščejo tudi po drugih kanalih. Določeni predstavljeni »podatki«, ki jih v ta namen pripravijo visokošolski zavodi, so po mnenju ŠOS velikokrat pomanjkljivi ali celo zavajajoči. Dodatne informacije »iz prve roke« tako lahko poiščejo pri študentskih društvih posameznih fakultet, veliko pa pomagajo tudi informacije znancev ali prijateljev, ki študirajo oziroma so že zaključili študij, ki jih zanima. Pri izbiri študija je smiselno upoštevati še, kako je z zaposljivostjo diplomantov po dokončanju študija. Predvsem pa ŠOS in DOS svetujeta, naj izberejo tisto področje, ki jih zanima in se v njem lahko vidijo tudi čez 10 let ali več.

 

Na prihajajoče informativne dni so se študentske organizacije pripravile z izdajo posebnih zloženk, študenti informatorji pa bodo v posameznih visokošolskih središčih odgovarjali na vprašanja in pomagali usmerjati do visokošolskih in višješolskih zavodov. Za kakršne koli informacije v zvezi s študijem pa je na voljo tudi brezplačna telefonska številka 080 98 67.

 

Mitja Urbanc, predsednik Študentske organizacije Slovenije: »Izbira študija je pomemben korak, saj ne določa le, kaj bo posameznik počel naslednjih nekaj let, ampak pomembno vpliva na njegovo karierno pot. Na ŠOS-u pozivamo, naj dijaki informativne dni izkoristijo v čim večji meri, naj aktivno sodelujejo pri predstavitvah in si tako ustvarijo čim širšo sliko, kaj določen študij predstavlja, saj bo tako odločitev lažja.«

 

Alen Hliš, predsednik Dijaške organizacije Slovenije: »Dijake želimo opozoriti, da je pri izbiri študija pomembno preveriti, kakšna znanja ta prinaša in kako jih bo kot bodoči diplomant lahko izkoristil na trgu dela. Posebno pozornost naj torej namenijo vsebini programov in podatke, pridobljene na uradnih predstavitvah, dopolnijo z izkušnjami študentov, ki že študirajo po istem programu. To vsekakor velja tudi za osnovnošolce, ko se bodo odločali za vpis v srednje šole in gimnazije.«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.