Instagram: tvoj spletni CV

Nasveti za izboljšanje prezence na Instagramu.

Ne le na LinkedInu, Twitterju in Facebooku, vse več podjetij in blagovnih znamk ima odprt tudi Instagram profil. Toda – ali ti lahko selfiji in fotografije kužkov prinesejo službo? Čeprav to družbeno omrežje primarno ni namenjeno iskalcem zaposlitve ali kadrov, lahko to dejstvo obrneš sebi v prid in s spimpanim profilom ujameš #sanjskijob! Ne verjameš?

Brivec, ki mu ni bilo potrebno napisati CV-ja

Clark (@jclarkwalker) – brivec iz ameriškega Utaha – je na Instagramu objavljal posnetke svojih strank ter sledil drugim brivcem in spremljal dogajanje na tem področju. Ko je neka brivnica iz New Yorka iskala kandidate, jih je kontaktiral prek Instagrama, v tem času pa se mu je nabralo že toliko fotografij, da mu CV-ja sploh ni bilo treba poslati. Po krajšem obisku v njihovem studiu in nekaj poskusnih frizurah je dobil svoj sanjski job!

 

Ljubiteljica živali, ki je postala urednica družbenih omrežij

Emily (@emwng) je na Instagramu objavljala fotografije svojega kužka in pri tem dobila ogromno sledilcev. Kontaktirali so jo iz znanega podjetja, ki proizvaja hrano za male živali in ji ponudili sanjski job – urednikovanje njihovih profilov na družbenih omrežjih.

 

7 korakov do Instagram profila, ki ti lahko prinese sanjski job

 

  1. Na profil glej kot na svoj CV – mesto, kjer lahko pokažeš kaj znaš s pomočjo fotografije (ali kako že pravijo: slika pove več kot 1000 besed).
  2. Imej koncept! Dobri Instagram profili se odlikujejo po tem, da imajo svojo rdečo nit. Nič ni narobe, če objavljaš fotke kar vsepovprek, a tvoj profil bo toliko bolj super, če bo takoj jasno, kakšna zgodba je za njim.
  3. Privat je le privat. Instagram ima že nekaj časa možnost, da svojim prijateljem in znancem pošlješ zasebno fotografijo. Na zid naj gre le tisto, kar je namenjeno vsem.
  4. #ne #pretiravaj #s #hashtagi, a vključi relevantne – npr. take, ki jih uporablja tudi tvoj bodoči delodajalec.
  5. Sledi podjetjem, blagovnim znamkam in odločevalcem v podjetju (svojim bodočim šefom).
  6. Bodi aktiven – objavljaj redno (a relevantno), všečkaj in komentiraj … ostali se bodo toliko raje odzivali na tvoje foto mojstrovine.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.