»Iščeš, da ne najdeš«

Leteči potepuhi so po 15­ih letih ponovno glasbeno aktivni!

Novi single »Iščeš, da ne najdeš« napoveduje njihov novi album, ki prihaja v začetku leta 2016. Leteči potepuhi se na glasbeno pot vračajo z resnejšo tematiko, saj novi single opisuje razpad dolgoletne partnerske zveze in izgubo zaupanja. Pesem je zorela dolgo časa in svojo končno podobo dobila, ko se je potepuhom ponovno pridružil zdaj že zrelejši vokal Klemna Tičarja. Nekoliko bolj umirjena skladba, kot smo je od njih vajeni, je »Iščeš, da ne najdeš« ravno prava za hladnejše jesenske dni.

 

Prav gotovo Leteče potepuhe vsi poznamo po znanih uspešnicah, ki smo si jih prepevali v davnih devetdesetih: “Bicikl”, ki humorno opisuje še danes vseprisotno krajo koles v Ljubljani in “Pojem blues” ob kateri je izginil vsak problem. Uspeh skupine se je začel, ko sta ustanovna člana Dejan Došlo in Klemen Tičar z novonastalimi Letečimi potepuhi posnela izredno uspešen prvenec “Zguba časa in denarja”, ki je bil leta 1995 nagrajen kar z tremi Zlatimi petelini (pesem leta, plošča leta in debitanti leta). V devetdesetih so debitantskemu uspehu skupine sledile še številne poznane uspešnice: “Bicikl”, “Pojem blues”, “Ko ti vse narobe gre”, “Kurja lojtra” in številne druge. Leteči potepuhi so si s svojimi pesmimi, ki so se na hudomušen način dotaknile vsakdana in obenem šle izjemno v uho, ustvarili ime, ki je širšemu občinstvu poznano še danes. V tem času so potepuhi uspešno sodelovali tudi z znanim slovenskim kantavtorjem – Adijem Smolarjem, ki jih je povabil k snemanju svojih priznanih albumov “Neprilagojen” in “Bog ne daj da bi crknu televizor”. Po uspešnih devetdesetih pa je za skupino prišlo temno obdobje. V začetku novega tisočletja je, zaradi nesoglasij med člani, skupina Leteči potepuhi dokončno razpadla.

Večina sedanjih članov zasedbe je od leta 2008 delovala v skupini Mestni postopači, ki je nadaljevala sodelovanje kot spremljevalna in studijska skupina Adija Smolarja. Spomladi leta 2014 pa je padla odločitev, da kot glavni vokal, v skupino povabijo nekdanjega originalnega pevca Letečih potepuhov – Klemna Tičarja. S tem se je pričelo novo poglavje priljubljene skupine, saj so se po tehtnem premisleku odločili za najbolj logično rešitev – spremembo imena nazaj v Leteči potepuhi. Fantje so pridno vadili in v enem letu ustvarili nov koncertni repertoar s starimi uspešnicami in kar je najvažneje, desetimi svežimi novimi skladbami za novi album, ki naj bi predvidoma izšel v začetku leta 2016. Novi album bo predvsem prijetno presenetil z materialom, oplemenitenim s širokim glasbeno ustvarjalnim dometom Letečih potepuhov in z novimi skladbami razveseljeval tudi nove generacije poslušalcev.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.