ITECH in zanimivo podjetništvo

ITECH in mesec marec se naglo bližata koncu. Za nami so trije tedni predavanj in delavnic iz različnih področij: BIO ZNANOSTI, INŽENIRSTVA, TEHNOLOGIJE.

Sedaj je na vrsti zadnji sklop – PODJETNIŠTVO.

 

Otvorili ga bomo v ponedeljek, 24. marca, ob 17. uri na Fakulteti za matematiko in fiziko. Zaključili na isti lokaciji v četrtek, 27. marca. Obetajo se nam izredno koristna in zanimiva predavanja za vse s podjetniško žilici in tudi za tiste, ki mislite, da to ni za vas. Poskrbeli smo, da prikažemo resnično uporabne tematike in primere iz prakse.

Podrobnejši opis programa.

PONEDELJEK, 24. 3. (predavanja)

Prostor: FMF; Fizika (F2)

17.00-17.45

Izvajalec: INŠTITUT ZA INTELEKTUALNO LASTNINO (Jernej Pusser)

Naslov: INTELEKTUALNA LASTNINA: avtorske pravice, blagovne znamke, patenti

Vsebina: Predstavljena bodo tri ključna področja znotraj intelektualne lastnine: avtorske pravice, blagovne znamke in patenti, predvsem v povezavi s start-up podjetništvom. Predavanje je koristno tako za tiste, ki se prvič srečujejo z intelektualno lastnino kot tudi za tiste, ki so se v praksi ali teoriji že spoznali s posameznimi področji. Vse to je pomembno predvsem takrat, ko želi nekdo svoj izum komercialno izkoriščati oz. se z njim podati na podjetniško pot.

18.00-18.45

Izvajalec: TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA

Naslov: KAKO POSTATI PODJETNIK in ERASMUS PODJETNIK

Vsebina: Tehnološki park je središče inovativnih, mladih in perspektivnih. Vse več študentov se obrača na Tehnološki park z najrazličnejšimi vprašanji: Kako se pridružiti, Kako začeti s svojimi raziskovalnimi projekti in podobno. V sklopu tega predavanja bodo predstavniki s Tehnološkega parka predstavili najpomembnejše začetniške podjetniške korake. Predstavili bodo tudi nov evropski projekt Erasmus podjetnik.

19.00-19.45: Predstavitve projektov mladih podjetnikov

Izvajalec: KIC INNO ENERGY

Vsebina: KIC INNO ENERGY je ena od treh podjetniških platform, ki jih podpira Evropski Institut za Tehnologije z namenom pospešiti inovacijske procese na za Evropo ključnih razvojnih področij. KIC INNO Energy omogoča odličnim, inovativnim in podjetnim študentom dvoletni program magistrskega študija, na katerem s sodelovanju z vodilnimi raziskovalnimi institucijami in podjetji v EU poglobijo svoja znanja s področij pametnih omrežij in mest, jedrske fizike, obnovljivih virov energije, energetskih tehnologij in njihovih okoljskih vidikov, čistih in alterantivnih goriv, ob tem pa pridobijo podjetniška znanja in številne stike. Uspešnim študentom pa KIC INNO Energy nudi tudi pomoč pri ustanovitvi “start up” in “spin off” podjetij na omenjenih področjih oz. podpore pri razvoju izumov v tržno zanimive in uspešne produkte in/ali storitve.

Izvajalec: Koofr

Vsebina: Koofr je podjetje, ki se ukvarja z razvojem programske opreme za računalništvo v oblaku. Ustanovljeno je bilo februarja 2013, ideja in pričetek razvoja produkta pa sta se pričela že leta 2012. Ekipa Koofra se ponaša z dolgoletnimi izkušnjami na področju razvoja programske opreme, upravljanjem startup podjetij in vodenjem projektov.

Izvajalec: Eforma

Vsebina: Eforma je leta 2013 ustanovljeno podjetje za informacijske tehnologije v gradbeništvu in arhitekturi. Spletni sistem Mojmojster je v samo nekaj mesecih zgradil mrežo več kot 100 partnerjev, ki se hitro širi. Za inovativno informacijsko rešitev se je že pokazalo zanimanje tudi v tujini; cilj mladega podjetja je postati uspešna mednarodna mreža za organizacijo gradnje.

 

TOREK, 25. 3. (delavnica)

Prostor: LUI konferenčna dvorana, 40-50 ljudi.

17.00-19.00 (Potrebne so predhodne prijave (http://iaeste.si/category/itech/).

Izvajalec: LJUBLJANSKI UNIVERZITETNI INKUBATOR (Matej Stevanovič)

Naslov: POSLOVNI MODELI

Vsebina: Sprva bo zasnovana kot predavanje, v katerem bo podana bistvena vsebina Poslovnih modelov. Nato bodo udeleženci soočeni s primerom, ki ga bodo miselno razdelali. Nato bodo v skupinah postavili svoje poslovne modele. Delavnica je brezplačna, predviden potek je 2 uri.

SREDA, 26. 3. (predavanja)

Prostor: FMF; Fizika (F1)

17.00-17.45

Izvajalec: HEKOVNIK (Tomaž Frelih

Naslov: Startup Šola

Vsebina: Hekovnik je eden glavnih akterjev pri ustvarjanju uspešnih podjetniških projektov na naših tleh. Preko izkušenj iz prakse, s celostnim podjetniškim načrtom in s podporo na vseh treh bistvenih ravneh podjetništva: Ideja, Zagona, Investicije. Startup šola za vse željne podjetništva pa tudi za tiste, ki mislijo, da le-to za njih (še) ni.

18.00-18.45

Izvajalec: Zavod socialni inkubator

Naslov: Socialno podjetništvo

Vsebina: Socialno podjetništvo je oblika podjetništva, ki krepi družbeno solidarnost in kohezijo, spodbuja sodelovanje ljudi in prostovoljsko delo. Primarni cilj te oblike podjetništva je ustvarjanje novih delovnih mest za skupine ljudi, ki so ranljive in imajo manjše možnosti zaposlovanja (starejši delavci, iskalci prve zaposlitve, bivši uporabniki drog, bivši kaznjenci, Romi, osebe s posebnimi potrebami, gibalno ovirane osebe, ipd). Poleg ustvarjanja delovnih mest pa je značilnost socialnih podjetji tudi opravljanje družbeno koristnih dejavnosti (socialni turizem, eko pridelava hrane, mladinsko delo, pravična trgovina, promocija zdravega načina življenja, ipd).

19.00-19.45: Predstavitve projektov mladih podjetnikov

Izvajalec: Chipolo

Vsebina:  Ustvarjalci izdelka Chipolo so svojo idejo uresničili s pomočjo Kickstarterja in za svojo inovacijo prejeli priznanje Najboljše ideje 2013. Chipolo aplikacija vam pomaga najti založene predmete; obesek preprosto pripnete na avtomobilske ali hišne ključe, denarnico, nahrbtnik ali pa hišne ljubljenčke … in nič ni več izgubljeno.

Izvajalec: FARMFIT (Janez Erčulj)

Vsebina: Po izobrazbi magister farmacije se je odločil za samostojno podjetniško pot. Kot “leteči farmacevt”. Poleg lekarniške dejavnosti obvlada tudi področje športne prehrane. Zakaj na tak način in kakšna je njegova pot, izveste na predavanju.

 

ČETRTEK, 27. 3. (delavnica)

Prostor: FMF; Fizika (F4)

17.00-19.00 (Potrebne so predhodne prijave (http://iaeste.si/category/itech/).

Izvajalec: Brigita Lazar Lunder : LinkedIN: www.linkedin.com/in/brigitalazarlunder

Vsebina: LinkedIn je orodje za povezovanje poslovnih ljudi, ki želijo narediti velik posel. Ni pomembno, v katerem poslu delujete, LinkedIn vam pride prav povsod. Z Linkedinom lahko iščete službe, uporabljajo ga HRM agencije in kadrovske agencija za iskanje kadrov, marketing, posel in za prodajo.

V delavnici LinkedIN boste spoznali sledeče:

  • kako učinkovito izrabljati možnosti na LinkedInu
  • razumeli boste, zakaj je skoraj nujno, da ste tudi vi na LinkedInu,
  • spoznali boste, kako lahko izboljšate svoj profil,

Vabljeni, da se udeležite še zaključnega poglavja ITECH-a in pridobite ključna znanja življenjskega značaja. Pomagajte nam pri akciji zbiranja objemov, da bo ITECH še boljši: http://objemtopline.dormeo.net/.

Facebook stran: https://www.facebook.com/ITECH.IAESTE,

IAESTE spletna stran: http://iaeste.si/category/itech/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.