Izboljšanje kakovosti internacionalizacije slovenskega visokega šolstva

V uradnem listu je objavljen javni razpis za izboljšanje procesa internacionalizacije slovenskega visokega šolstva. Cilj razpisa je izboljšanje kakovosti procesov, ki vodijo v večjo odprtost in vpetost slovenskega visokega šolstva v mednarodno okolje. Vrednost razpisa je 1.052.400 evrov, rok za oddajo ponudb je 2. september.

Razpis za izboljšanje kakovosti internacionalizacije slovenskega visokega šolstva je usmerjen v dve ključni področji internacionalizacije, tako v izboljšanje kakovosti mobilnosti slovenskih visokošolskih študentov,

učiteljev in sodelavcev ter strokovnih sodelavcev in tujih visokošolskih študentov in učiteljev ter drugih strokovnjakov, kot tudi v proces internacionalizacije doma.

Slednji je namenjen izboljšanju kakovosti poučevanja in učenja za vse študente. Z javnim razpisom bodo sofinancirane podporne aktivnosti na obeh področjih, ki lahko bistveno prispevajo k izboljšanju kakovosti mednarodne razsežnosti slovenskega visokega šolstva, pojasnjujejo na ministrstvu za visoko šolstvo.

Vrednost javnega razpisa je 1.052.400 evrov, in sicer bo v tem letu na voljo 452.400 evrov, v letu 2017 pa 600.000 evrov. Med podpornimi aktivnostmi za mobilnost posameznikov sodijo vzpostavitev informacijske točke za tuje visokošolske študente in učitelje, orientacijski dnevi za tuje študente, tečaji slovenskega jezika in kulture za tuje študente in učitelje, priprava in poskusna izvedba pripravljalnega modula za tuje študente ter posebne aktivnosti za vključevanje priseljencev.

Podporne aktivnosti za procese internacionalizacije doma vključujejo usposabljanje slovenskih visokošolskih učiteljev za razvoj medkulturnih in drugih kompetenc slovenskih in tujih visokošolskih študentov, usposabljanje slovenskih visokošolskih učiteljev za poučevanje skupin, v katerih so poleg slovenskih tudi tuji študenti in prilagoditev predmeta/predmetov ali delov predmeta/predmetov visokošolskih študijskih programov za vzporedno izvedbo v tujem jeziku. Za sofinanciranje se lahko prijavijo visokošolski zavodi, ki izvajajo javnoveljavne študijske programe.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.