Izbrani so klubski maratonci 2016!

Žirija Glasbene redakcije Radia Študent je izmed 67 prispelih prijav na natečaj Klubski maraton 2016 izbrala 6 glasbenih izvajalcev, ki se bodo v letošnjem letu udeležili najdaljše in najglasnejše klubske glasbene turneje po Sloveniji.Letošnji maratonci, ki bodo to jesen žgali po slovenskem klubovju, so:– BLUE TOWN’S RADIO (v kulske preteklosti zazrta kitarska trojica),


– GAŠPER TORKAR (žuranja naveličane zvočne abstrakcije novomeškega pesnika),
– MIHA PETERLIČ (kantavtorski nagovor ljubljanske urbane morale),
– MEMOWU (prestolnica in koketiranje s sodobno elektronsko pesmijo),
– NEOPOGO (razsrediščena audio-vizualna impro-elektronska trojka),
– NOČ (žanrom nehvaležen mračnjaški solo gorenjskega mladca).


Turneja Klubski maraton 2016, ki bo trajala od sredine septembra do prvega petka v novembru, bo maratonce popeljala po klubovju širom Slovenije in jih na koncu strnila za skupni veliki finale v Ljubljani. Že pred začetkom turneje se bodo sveži maratonci preizkusili tudi z živim radijskim nastopom v studiu Radia Študent. Vsaka od zasedb pa bo v radijskem studiu posnela po dve skladbi za tradicionalno kompilacijsko zbirko Klubski maraton 2016, ki bo izšla v digitalni obliki in na CD-ju.


Klubski maraton Radia Študent je najpomembnejši generator nove glasbene ustvarjalnosti v Sloveniji, ki s svojim utečenim programom dela odkriva, vzpodbuja in promovira nove kreativne presežke domače alternativne glasbene produkcije. Je izjemno uveljavljena oblika predstavljanja nove glasbene produkcije, ki ob intenzivni medijski podpori (preko programa Radia Študent, najav drugih medijev in obširne promocije) postavlja idealno platformo za nadaljnji razvoj vzhajajočih glasbenih ustvarjalcev. Vedno pogosteje pa Klubski maraton daje smernice tudi organizatorjem poletnih alternativnih glasbenih festivalov, ki že v istem letu vabijo izbrane maratonce na svoje festivale. Bistvo Klubskega maratona je, da omogoči prodor še neuveljavljenim alternativnim glasbenim skupinam, ki ob kreativnosti, svežini in originalnosti izkazujejo jasne obete in ambicije za nadaljnji ustvarjalni razvoj.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.