Izmenjava oblačil – swap party

Če se želite opremiti za novo prihajajočo jesensko – zimsko sezno z novimi oblačili in nimate finančnih sredstev za to, imate pa polne omare oblačil, ki jih ne nosite več, je idealna priložnost za vas swap party ali izmenjava oblačil.

 

Nekoč so Chiara in prijateljice odložile na staro rjuho vse, kar so našle doma in je bilo še uporabno. Dale so jih drugim in dobile kaj zase, ostalo pa so razdelile sorodnikom, prijateljem in revežem. Zmenjava oblačil je danes zabavna in koristna, poleg tega pa tudi ustvarja in utrjuje odnose med ljudmi. Tovrstne zabave potekajo po vsej Sloveniji, lahko pa si jo pripravite z vašimi prijateljicami same. V Ljubljani jih organizirajo med drugimi v okviru projekta Tekstilnica.

 

Na izmenjave oblačil lahko prinesete ponavadi oblačila, obutev, modne dodatke in druge tekstilije (posteljnina, rjuhe, pregrinjala, prešite odeje, brisače, prti in zavese ter metrsko blago), ki so čista in lepo ohranjena. Prinešenim kosom se ponavadi dodelijo točke, ki se zabeležijo na vstopnico. Kategorije so namenjene lažji orientaciji pri pripravi stvari za menjavo. Izmenjave oblačil potekajo po načelu blagovne menjave: koliko kosov prineseš, toliko kosov odneseš, torej npr. tri za tri. Izmenjava oblačil je po eni strani odlična priložnost za osvežitev vaše garderobe, po drugi strani pa s sodelovanjem v akciji rušite tudi tabuje o rabljenih oblačilih in na ustvarjalni način podaljšujete življenjsko dobo izdelka.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.