K4 se zaganja

Klub K4 bo v novo sezono 12. septembra vstopil samostojno. Deloval bo v sklopu Zavoda Štirka, ki so ga ustanovili, kot pravijo, da bi K4 zagotovili programsko in organizacijsko avtonomnost.

 

Kot so poudarili, bo Zavod Kersnikova deloval le v svetu Zavoda Štirka, ki ga sestavljajo Aleš Logar – predstavnik ustanovitelja, Oskar Šušteršič – kandidat sodelavcev kluba in Uroš Veber – predstavnik strokovne javnosti. Novi direktor Zavoda Štirka Janez Zupan – Lunik, ki je klub vodil že v prejšnji sezoni, je poudaril, da se smernice delovanja v klubu ne bodo spreminjale, poskušali pa bodo bolje predstaviti blagovno znamko Klub K4. Tako v letošnji sezoni ne bo več ekipnih večerov, kot je bilo v navadi doslej. V klubu želijo z delavnicami, sodelovanjem z raznimi festivali v tujini ter z izobraževalnimi programi razširiti tudi obglasbeno dogajanje, ki pa bo v začetku manj opazno, saj je odvisno od lastnega kapitala, ki ga bo šele treba zaslužiti s klubsko dejavnostjo.

Po Zupanovih besedah naj bi bila dolgoročna strategija kluba, da bi javnosti ponujal širino alternativnega ustvarjanja urbane avdiovizualne umetnosti. V klubu nameravajo organizirati tudi koncerte, a morajo prej poskrbeti za infrastrukturo.

Glavno dogajanje v klubu bo ob petkih, ostajajo roza sobote, kakšen dogodek pa bodo pripravili tudi med tednom. Pred uradnim odprtjem sezone bodo uvodni dogodek z zunanjim izvajalcem pripravili že 5. septembra, vendar imena še niso razkrili.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.