Kaj bomo gledali v marcu?

Po napornem izpitnem obdobju je spet čas, da malce lažje zadihamo in si namesto večera ob knjigah privoščimo večer v kinu. Predstavljamo vam nekaj predlogov, ki bi nas prepričali za obisk kina.

Divja vožnja (Drive Angry), ki si jo lahko ogledamo v 3D tehniki, je krvavo potovanje skozi pekel, ki prinaša na kinozaslon ubijalske avtomobile, močno orožje in ironičen humor. Nicholas Cage bo v vlogi pobeglega zločinca Johna Miltona, ki je zapustil svojo najstniško edinko, premaknil nebo in zemljo, da v treh dneh reši majhno vnukinjo iz rok krvave sekte, ki jo namerava žrtvovati ob polni luni. Ob pomoči lepe natakarice s hitrim avtomobilom Piper izsledi lažnega mesijo Jonaha Kinga in njegove satanistične privržence. Milton in Piper puščata krvave sledi od Kolorada do Louisiane, se izogibata krutim morilcem, zgroženi policiji ter skrivnostnemu in smrtno nevarnemu liku, znanemu le kot Računovodja, in se ob zadnji priložnosti za odrešitev spopadeta s Kingom in z vojsko njegovih ministrantov.

Neuspešnemu pisatelju Eddieju v trilerju Odklenjen (Limitless) srečanje z znancem povsem spremeni življenje, saj prične jemati skrivnostne tablete, ki omogočijo uresničitev vseh potencialov. Eddie v nekaj dneh konča novo knjigo, brez težav se uči tujih jezikov in s preprodajo vrednostnih papirjev služi milijone. Toda sanjsko življenje se spremeni v nočno moro, ko se pojavijo srhljivi stranski učinki, Eddieju pa po življenju strežejo tudi neusmiljeni kriminalci, trdovratna policija in vsemogočni milijarder.

Obred (The Rite) je film, posnet po resnični dogodkih. Mlad teolog Michael se v Vatikanu udeleži seminarja o izganjanju hudiča, a ga zaradi njegovih dvomov pošljejo k skrivnostnemu očetu Lukasu, ki je izvedel številne obrede spopadov z demonskimi silami. Michael zgroženo opazuje Lukasove seanse z domnevno obsedeno nosečnico, toda ko satan izbere nepričakovano žrtev, mora Michael znova najti svojo vero in se soočiti z nepredstavljivim zlom.

Dramo Cirkus Columbia je po romanu Ivice Đikića režiral Danis Tanović, oskarjevski režiser filmov Nikogaršnja zemlja in Triaža. Film prikazuje romantično zgodbo, postavljeno v čas razpada Jugoslavije. Hercegovec Divko je dolga leta preživel v Nemčiji, v rojstno vas se vrne z novim avtomobilom, obilico denarja in mlado spremljevalko. Želi se maščevati bivši ženi in sinu, zato ju postavi na cesto, podobne načrte pa ima tudi z drugimi vaščani. Toda nepredvidljiva življenjska usoda ima z njim povsem drugačne načrte.

Če pa vam zgornji predlogi niso povšeči, pa lahko še vedno izbirate med ostalimi filmi, ki se v mesecu marcu predvajajo v kinih: animirana družinska pustolovščina (Rango), drama (Rabit Hole; Somewhere), znanstveno-fantastična romanca (Adjustment bureau), romantična komična drama (How Do You Know), znanstveno-fantastična komedija (Paul), akcijski domišljijski triler (Sucker Punch) ter romantična komedija (No Strings Attached).

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.