Kako bodo praznike preživeli znani Slovenci?

Back view of parents holding the hands of the child and going with suitcases to board the plane
Foto: Yaroslav Astakhov iz iStock

Prazniki so pred vrati in vsi razmišljamo, kje bomo preživeli novo leto – na prostem, s prijatelji v kakšni planinski koči ali morda doma.

Mnoge pa zanima, kako praznike preživljajo znani Slovenci. So njihovi prazniki takšni, kot si želijo, ali so morda bolj delovni?

 

Zaradi dela, ki ga opravljam kot urednica revije OK!, bodo moji prazniki letos bolj delovni, saj se v tem času tudi nikamor ne odpravljam, vendar bodo kljub temu pravljični in jih bom čimbolj izkoristila. Preživela jih bom z najbližjimi, prav tako pa bo ‘veseli december’ tudi v službi, tako da se že veselim prazničnega vzdušja in vseh zabav, ki nam jih prinaša december.

Barbara Fišer, urednica OK! Magazina

 

Prav dopusta si ne bom vzela, ker sta radio, kjer sem voditeljica, in Tv Veseljak, kjer sem urednica, medija, ki delujeta vsak dan. Zagotovo pa ne bo manjkalo kar nekaj zabav s prijatelji in sodelavci. Božični večer vsako leto z možem preživljava pri tastu in tašči. Potem pa s prijatelji k polnočnici. Za silvestrovo si nikoli ne delam načrtov, ker je vedno najbolj luštno, kadar se prepustim dogajanju.

Tanja Vidic Goršak, glasbena urednica TV Veseljak

 

Božično-novoletni prazniki so zame najlepši prazniki, ki se pričnejo že z veselim decembrom. V ljudeh nehote vzbudijo praznično vzdušje, ki v večini prebudi pozitivna čustva, žal pa v veliko ljudeh tudi negativna, saj se počutijo takrat osamljeni. Ker nisem preveč žurerski tip človeka, se prav veliko zabav ne udeležujem, me pa ganejo vse te praznične okrasitve in prireditve v mestih, ki si jih z veseljem pogledam in grem na kakšnega kuhančka. Božič in novo leto ponavadi preživim v družbi svojih najdražjih, zadnja leta smo praznovali doma v družinskem in prijateljskem krogu, prav tako bo tudi letos. Lokacije še nismo določili, pri kom, bo pa dišalo, se kuhalo in peklo.

Nataša Dobelšek, manekenka

Decembrski prazniki so naša družinska tradicija, ki jo negujemo, in želim, da tudi moji hčeri to tradicijo nadaljujeta naprej. Začne se s 5. 12., sv. Miklavž, ko se udeležimo povorke in prihoda svetnika v naši občini Rečica ob Savinji. Nadaljuje se 25. 12. z božičem in se konča z novim letom. Največ nam pomeni božični večer, ko se vsako leto pri nas zbere vsa moja družina, moji in moževi starši in tako se družimo ob smrečici in jaslicah, ki jih postavimo na božični večer. Seveda ne manjka dobra hrana, ki jo za praznike vedno pripravi mož, in skromna darilca, ki si jih podarimo. Zdi se mi, da so ti prazniki v vsem letu najlepši, ampak vedno prekratki. Vsem vam želimo tako lepe praznike, kot jih imamo mi, in srečno novo leto.

Miša Pahič, Kmetija

 

Mojca Buh

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.