Kako se lotiti danih nalog?

Ko izdelujete seznam dnevnih obveznosti – tistega, česar ne bi počeli, če vam ne bi bilo treba – jih skušajte pravilno razporediti čez teden. Število obveznih nalog skušajte omejiti na tri najbolj pomembne dnevno, da si ne boste izbrisali vsega prostega časa.

Ko ste določili glavne naloge, najprej opravite najtežjo ali tisto, ki jo najbolj sovražite. Ko jo boste dokončali, vas bo prevzel občutek ponosa zaradi pomembnega dosežka in vse drugo se vam bo zdelo lahko.

Preden se začnete posvečati obveznostim, odstranite vse, kar vam krade pozornost. Včasih je to kup predmetov v vidnem polju, v prostoru, v katerem delate, ali na zaslonu računalnika. Posebno motnjo izzivajo predmeti, ki so neurejeno razmetani, pisani ali imajo bolj zanimivo vsebino kot delo, ki ga ta hip opravljate. Morda se boste morali odklopiti z medmrežja ali zapreti programe za komunikacijo. Moteč vpliv imajo tudi zvoki – telefonski klici, hrup medijev, mrmranje v ozadju. Veliko ljudi se nezavedno prepušča motnjam, da bi čim dlje prestavili soočanje z neprijetnim delom.

 

Velik časovni prihranek lahko dosežete z opravljanjem določenih del prek medmrežja. S svojo banko uredite spletno bančništvo in račune plačujte z nekaj kliki. Zelo preprosto je obvladati programe, s katerimi se plačuje prek spleta, in ni se vam treba bati, da bodo plačila pristala na napačnem računu, ker na začetku lahko vnesete in trajno spravite vse podatke o prejemnikih svojih sredstev.

 

Poleg tega, da si lahko prihranite veliko časa, ki bi ga zapravili v čakanju na vrsto v banki, vam medmrežje krajša tudi čas dobave. Ne pozabite preveriti slovesa podjetij, od katerih kupujete, ker boste tako zmanjšali možnost internetne prevare na minimum – šele to bi vas pripeljalo v resno časovno zagato!

 

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.