Kinematografi

Te zanima kaj se bo v začetku letošnjega leta vrtelo v naših kinematografih? Potem je ta članek namenjen ravno tebi.

1.KOMEDIJE;

Velika poroka (The Big Wedding), na sporedu od 7.3.2013

Bližajoča poroka znova združi ločenca Dona in Ellie, ki želita pred oltar pospremiti posvojenega sina. Ker na obisk prihaja njegova verna biološka mama iz Kolumbije, se morata Don in Ellie znova pretvarjati, da sta poročena. To hitro vzbudi ljubosumje Donove nove partnerke Bebe, na plano pa pokukajo tudi številne druge nerodne in zabavne družinske skrivnosti. Ko predporočni kaos zajame celotno družino, lahko le še čudež reši skrhane ljubezenske odnose.

2. BIOGRAFSKA DRAMA;

-Hitchcock, na sporedu od 7.2.2013

Hitchcock se osredotoča na odnose med Alfredom Hitchocokom(režiserjem) in njegovo ženo Almo Reville.

3. GLASBENA DRAMA;

Nesrečniki ( Les Miserables), na sporedu od 31.1.2013

Režiser oskarjevskega Kraljevega govora predstavlja filmsko upodobitev večnega romana Victorja Hugoja, prepletenega s pesmimi večkrat nagrajenega muzikala. Svojeglavi Francoz Jean po dolgoletni zaporni kazni zaradi kraje kruha naposled pride na prostost in spozna duševno zlomljeno tovarniško delavko in prostitutko Fantino. Zaobljubi se, da bo skrbel za njeno nezakonsko hčerko Cosette, toda ta se ljubezensko zaplete z revolucionarjem Mariusom. Ko Pariz zajamejo plameni francoske revolucije, se Jean znajde v neposrednem spopadu z dolgoletnim nasprotnikom, inšpektorjem Javertom.

4.AKCIJA;

Zadnja bitka ( The Last Stand), na sporedu od 24. 1. 2013

Neuničljiva ikona akcijskih filmov se vrača na velika platna, tokrat v vlogi šerifa mirnega ameriškega mesta Sommerton na meji z Mehiko. Tik pred upokojitvijo šerifu Rayju težave občasno povzroča zgolj vročekrvni lokalni ljubitelj orožja, dokler njegovega mesta ne okupira truma policistov. Zasledujejo pobeglega mafijskega šefa, ki se želi prebiti v Mehiko in Sommerton čez noč postane kraj poslednjega spopada. Čemerni Ray se znajde sredi divjih strelskih obračunov in vrtoglavih cestnih pregonov, zato se z nepričakovanimi zavezniki odpravi na poslednji bojni pohod.

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.