Koncertni spektakli v 2014

Konec leta 2014 se Slovenija dokončno vrača na zemljevid držav s koncerti največjih svetovnih glasbenih zvezd.

Letos nas očitno čaka še zelo zanimivo glasbeno leto, saj bodo Ljubljano jeseni obiskali trije trenutno najbolj vroči svetovni izvajalci: 26. septembra se obeta prava poslastica za vse ljubitelje opernega petja in muziklov– že četrti slovenski nastop superskupine Il Divo; 1. novembra bo z romantično mešanico džeza in popa očaral pevec Michael Bublé; 16. novembra pa navdušila trenutno ena najbolj vročih rokerskih zasedb OneRepublic.

Vsi koncerti – ki se bodo zgodili v dvorani centra Stožic – bodo organizirani s strani izkušene mednarodne agencije, ki že leta uspešno deluje v Avstriji, na Hrvaškem in sedaj tudi v Sloveniji. Vstopnice so že v prodaji, organizator pa obljublja, da bo k nam pripeljal še druga zveneča glasbena imena, katerih koncerte ste glasbeni navdušenci do zdaj obiskovali le v tujini.

26. septembra 2014 se v Ljubljano vrača vokalna superskupina Il Divo, ki je slovenskim poslušalcem zagotovo ni treba posebej predstavljati, saj je pri nas nastopila že trikrat, vsakič pred polno dvorano. Dvakrat so razprodali veliko tivolsko dvorano, leta 2012 pa napolnili dvorano v Stožicah, kjer bodo navduševali tudi letos. Zanimivo pa je, da jih na Slovenijo ne vežejo le trije uspešni koncerti, saj so videospot za svojo prvo uspešnico ‘Regresa a mi (Unbreak My Heart)’, posneli pri nas v Piranu!

Il Divo z aktualnim albumom ‘A Musical Affair: The Greatest Songs of Broadway Live’ obeležuje 10 let sodelovanja, saj že od leta 2003 z nezmanjšano kakovostjo in izvedbeno močjo navdušuje poslušalce po vsem svetu. Kvartet, ki ga je ustvaril svetovno znani glasbeni manager Simon Cowell, sestavljajo ameriški tenorist David Miller, francoski pop pevec Sébastien Izambard, španski baritonist Carlos Marín in švicarski tenorist Urs Bühler.

Tokratni koncert bo, poleg njihovega železnega repertoarja največjih uspešnic, v znamenju glasbe iz muziklov. Na albumu ‘A Musical Affair: The Greatest Songs of Broadway Live’ je namreč zbranih 12 pesmi iz nekaterih najbolj znanih broadwayskih uspešnic (Fantom iz opere, Mačke, Zgodba z zahodne strani, Nesrečniki, Levji kralj …), med njimi pa je tudi pet zanimivih duetov s tako raznovrstnimi izvajalci, ko so: Barbra Streisand, Kristin Chenoweth, Nicole Scherzinger, Michael Ball in Heather Headley.

Il Divo, ki so prodali že več kot 26 milijonov albumov, se bodo v Ljubljani predstavili v okviru svetovne turneje ‘A Musical Affair’, ki so jo začeli ob izidu albuma z njihovim prvim nastopom na brodwayskem odru.

1. novembra 2014 bodo Stožice gostile še enega vokalnega zvezdnika, saj bo Slovenijo prvič obiskal Michael Bublé. Kanadski pevec in igralec je številnim glasbenim nagradam letos dodal že četrtega grammyja, in sicer za album ‘To Be Loved’, ki ga bo predstavil tudi na ljubljanskem koncertu.

Michael Bublé je svoj prvenec izdal leta 2001, pa vendar je opaznejši uspeh dosegel šele dve leti kasneje s tretjim, istoimenskim albumom, s katerim se je uvrstil med najboljših deset v Kanadi in Veliki Britaniji. Svetovna javnost ga je spoznala leta 2005 z albumom ‘It’s Time’, ko je simpatični Kanadčan začel nizati uspeh za uspehom. Leta 2007 izdan album ‘Call Me Irresponsible’ je dosegel prva mesta lestvic tudi v Ameriki, Avstraliji in kar nekaj državah Evrope. Leta 2009 izdana plošča ‘Crazy Love’ pa se je samo po treh dnevih prodaje uvrstila na prvo mesto ameriške Billboardove lestvice najboljših albumov. Podoben uspeh je zabeležila tudi 2011 izdana praznična plošča ‘Christmas’. Aktualen album ‘To Be Loved’ pa dokazuje, da uspeh 38-letnega Michaela Bubléja nikakor ni naključje, saj je zanj že prejel najvišje glasbeno priznanje – grammy.

Šarmantna kombinacija džez standardov, avtorskih skladb in žametnega Michaelovega vokala, podkrepljenega z orkestralno izvedbo, bo zagotovo navdušila tudi obiskovalce ljubljanskega koncerta.

16. novembra 2014 pa se bodo v stoženski dvorani predstavili še OneRepublic, ki so se pred sedmimi leti s hitom ‘Apologize’ uspeli prebiti med najbolje predvajane izvajalce. Z aktualnim albumom, na katerem se nahajata uspešnica ‘If I Lose Myself’ in mega hit ‘Counting Stars’, pa so svojo popularnost samo še nadgradili. Skupina je bila v začetku leta navdušena nad številnimi Slovenci, ki so obiskali njihov nastop v Gradcu, saj jih je pevec Ryan kar med koncertom pozdravil in omenil, da morajo na turneji očitno obiskati tudi Slovenijo, kar se bo novembra tudi zares zgodilo.

Ameriški rokerji iz Kolorada so začeli z delovanjem leta 2003, ko so svoj prvi večji komercialni uspeh doživeli na myspace-u, kot zasedba, ki še ni sodelovala s katero od glasbenih založb. Leta 2007 so izdali prvenec ‘Dreaming Out Loud’ na katerem se je nahajala tudi že omenjena uspešnica ‘Apologize’ (za remiks je poskrbel Timberland), ki jih je izstrelila na prva mesta v šestnajstih državah in prislužila nominacijo za grammyja. Po drugi uspešnici ‘Stop and Stare’ je album dosegel platinasto prodajo. Leta 2009 so izdali drugi album ‘Waking Up’, ki se je z uspešnicami ‘All the Right Moves’, ‘Secrets’, ‘Marchin On’ in ‘Good Life’ uvrstil med prvih deset najboljših na Billboardovi lestvici vročih 100 albumov. Aktualni album ‘Native’, s katerega poznamo pesmi ‘If I Lose Myself’ in trenutno uspešnico ‘Counting Stars’, pa je bil njihov prvi, ki se je uvrstil med prvih deset lestvice Billboardovih 200 z najvišjo uvrstitvijo na četrtem mestu. OneRepublic bodo Ljubljano obiskali v okviru evropske turneje, ki se prične oktobra na Irskem.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.