Kratko in jedrnato je zlato pravilo Twitterja!

Nasveti za izboljšanje prezence na Twitterju.

Do sanjskega joba v 140 znakih? Twitter ni najbolj običajno omrežje, na katerem delodajalci iščejo superkandidate ali kandidati sanjske jobe. A spimpan Twitter profil, ki si ga lahko urediš v 6 korakih, delodajalcu veliko povesta o tvojih vrednotah, načinu razmišljanja, artikuliranosti in interakciji z drugimi.

6 korakov do top Twitter profila

  1. Kratko in jedrnato je zlato pravilo Twitterja. 140 znakov je vse, kar imaš na voljo – čeprav se govori, da bo omejitev kmalu umaknjena.
  2. Na Twitterju je ok, če se pridružiš obstoječemu pogovoru. Seveda le, če imaš kaj relevantnega povedati – sicer ostani anonimni bralec oz. bralka.
  3. Pri posredovanju objav drugih moraš v skladu s spletnim bontonom povedati, iz katerega vira je vsebina. Tako da ne briši originalne objave – tudi tebi ne bo všeč, če bodo drugi tvoje vire delili, ne da bi ti dali priznanje, ki ti gre. 😉
  4. Načeloma je Twitter »omrežje za narcise«, tako da na njem ne manjka oseb, ki so povsem »jaz jaz jaz jaz«. Ne bodi ta oseba.
  5. Hashtagi (Značke? Lojtre? Ni še dogovora.) so kul, manj kul pa je, če pretiravaš z njimi. Ostani pri enem, dveh – pa glej, da bodo res smiselni.
  6. »Naši« in »vaši« so prisotni tudi na Twitterju. Včasih te bo premamilo, da se spustiš v besedno vojno z »nasprotnim taborom«. Poskusi se ustaviti in premisli – saj veš, kaj pravijo o tistih, ki se prepirajo na internetu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.