Kri darovalo že 650 študentk in študentov

V več krajih po Sloveniji te dni poteka vseslovenska študentska krvodajalska akcija “Častim pol litra!”, ki bo v večjih mestih trajala do petka, na nekaterih lokacijah pa še vse do konca meseca. Gre za že tradicionalen projekt Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) in njenih entitet, ki vsakič pritegne veliko število študentov. V prvih treh dneh je kri darovalo že okoli 650 študentov krvodajalcev. Vse, ki lahko darujejo kri, še enkrat vabimo naj se odzovejo povabilu in »častijo rundo«, ki rešuje življenja.
 
Študenti vsakoletno izvedemo dve tradicionalni krvodajalski akciji (pomladi in jeseni), pod sloganom »Častim pol litra!«. Od začetka izvajanja projekta do danes število krvodajalcev stalno narašča, kar pomeni, da se tudi med mladimi dviguje zavest o pomenu krvodajalstva.

Seznam terminov in lokacij, kjer bo možno darovati kri, je objavljen na spletni strani “Častim kri”, seveda pa so krvodajalci dobrodošli skozi vse leto. Po podatkih Zavoda RS za transfuzijsko medicino namreč v Sloveniji vsak dan potrebujemo okoli 350 krvodajalcev, da zadostimo dnevnim potrebam po krvi, in prav tovrstne krvodajalske akcije so najboljši način za zapolnitev zalog krvi po bolnišnicah.
 
Hkrati ob krvodajalski akciji pa letos poteka tudi informiranje o delovanju in poslanstvu Registra darovalcev krvotvornih matičnih celic – Slovenija Donor.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.