Kri je tokrat darovalo 1.616 študentov in študentk

V mesecu aprilu in začetku maja je tudi letos potekala študentska krvodajalska akcija »Častim pol litra!«. Organizatorji projekta – Študentska organizacija Slovenije in njene organizacijske oblike – smo krvodajalske akcije organizirali v 17 krajih po vsej Sloveniji, udeležilo pa se jih je 1.616 študentov in študentk.
 
Študentska krvodajalska akcija »Častim pol litra!« je že tradicionalni projekt, ki ga študentske organizacije v sodelovanju z Zavodom RS za transfuzijsko medicino in Rdečim križem Slovenije organiziramo dvakrat letno – aprila in oktobra. Vsako leto se akciji pridružuje večje število študentov in študentk, ki se zavedajo, da krvodajalstvo predstavlja nadvse pomemben del zdravstvenega sistema, saj bolnikom omogoča ustrezno oskrbo s krvjo.
 
Letošnjo akcijo so z donacijo znova podprle tudi Lekarne Maribor, ki so vsakemu krvodajalcu in krvodajalki podarile simbolično darilo.
 
Hvala vsem, ki ste s tako plemenitim dejanjem, kot je darovanje krvi, pripomogli k uspešno izpeljani akciji in, kar je še pomembneje, k zdravju številnih bolnikov v slovenskih bolnišnicah.
 
Se vidimo oktobra, ko bomo ponovno častili, do takrat pa nas spremljajte na naši spletni strani www.castimkri.si in Facebook strani Častim pol litra, kjer bomo med drugim obveščali tudi o aktualnih potrebah po posameznih krvnih skupinah.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.