Kumljanc slovenski ambasador za Erasmus

Evropska komisija je ob 25. obletnici programa izmenjav Erasmus za slovenskega ambasadorja programa izbrala podiplomskega študenta fakultete za turistične študije primorske univerze Jureta Kumljanca. Ambasador programa Erasmus je oseba, ki naj bi s svojo izkušnjo pripomogla k njegovi boljši prepoznavnosti ter k večjemu zanimanju za sodelovanje v programu. Kumljanec bo Slovenijo predstavljal na Erasmus dogodkih, ki jih bo organizirala Danska ob predsedovanju EU v prvi polovici leta 2012.

Kumljanca je Evropska komisija izbrala med 87 kandidati iz 33 držav in bo v tej vlogi predstavljal Slovenijo. Program vseh aktivnosti, povezanih z imenovanjem ambasadorjev, se še pripravlja. Znano pa je, da se bo Kumljanc januarja prihodnje leto udeležil novinarske konference ob razglasitvi 25. obletnice programa Erasmus v Bruslju ter drugih dogodkov, ki jih bo pripravila takratna predsedujoča EU Danska.

Po besedah prodekanje za mednarodne odnose na fakulteti za turistične študije Turistici Tadeje Jere Lazanski je ta izbor velik dosežek za univerzo in fakulteto. Obenem pa je, kot pravi, odlična referenca dijakom, ki se bodo odločili za nadaljnji študij na področju turizma.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.