LADY GAGA IN JUSTIN BIEBER VELIKA ZMAGOVALCA LETOŠNJIH MTV EUROPE MUSIC AWARDS

Zgodila se je letošnja 17. podelitev evropskih glasbenih nagrad – EMA, ki so jo zaznamovali presežki. MTV je letos postregel s številnimi nastopi v živo in presenečenji iz zaodrja, kjer je dogajanje spremljala Lauren Hayley. Nastopilo je kar 14 svetovno znanih glasbenikov, nagrade pa je podelilo kar 11 različnih zvezdnikov.

Lady Gaga je postala najboljša ženska izvajalka, najboljša pop izvajalka, “Bad Romance” pa je najboljša pesem. Pevka se je v neposredni prenos javila iz Budimpešte, kjer je ravno koncertirala v sklopu njene turneje Monster Ball. Justin Bieber, ki je sicer prireditev komentiral po širnem spletu, je postal najboljši moški izvajalec in tako premagal celo Eminema in Usherja, hkrati pa je najstnik postal tudi najboljši MTV Push izvajalec. Katy Perry, ki je tudi lanskoletna voditeljica podelitve EMA, je s pesmijo “California Gurls” poskrbela za najboljši videospot, letošnje dogajanje pa začinila z nastopom na ulicah Madrida.

MTV je letos že obstoječemu seznamu kategorij dodal še nagrado Global Icon, ki so jo brez slabe vesti prejeli Bon Jovi. Skupina je bila proglašena za najbolj popularno in vplivno v zadnjih tridesetih letih.

Eminem je slavil zmago v kategoriji za najboljšega hiphop izvajalca, najbolj alternativni so postali Paramore, najboljši rock izvajalec pa 30 Seconds To Mars. Ke$ha, ki je napovedala škandal (do katerega ni prišlo), je postala najboljša novinka na sceni, nagrado v kategoriji za najboljšega evropskega izvajalca pa je v Italijo odnesel Marco Mengoni. Na podelitvi so slavili tudi Tokio Hotel, ki so publiko očarali z najboljšim nastopom v oddaji World Stage, Linkin Park pa so postali najboljši izvajalec v živo.

Gostiteljica večera Eva Longoria Parker je svojo nalogo v dvorani Caja Magica v Madridu opravila več kot odlično, saj je podelitev popestrila z različnimi oblekami in špansko prestolnico spravljala na noge. Dogajanje so do meja dobrega okusa popeljali še legendarni The Dudesons, ki se kar niso mogli upreti vragolijam v Madridu.

MTV EMA 2010 so osvojili:

Best New Act / Naj novinec – Ke$ha

Best Pop /Naj pop izvajalec – Lady Gaga

Best Alternative / Naj alternativna skupina – Paramore

Best Video / Naj video – Katy Perry – “California Gurls”

Best Male / Naj izvajalec – Justin Bieber

Best Live /Naj nastop v živo – Linkin Park

Best Hip Hop / Naj hip-hop izvajalec – Eminem

Best Rock / Naj rock izvajalec – 30 Seconds to Mars

Best Female / Naj izvajalka – Lady Gaga

Best Song / Naj pesem – Lady Gaga – Bad Romance

Free your mind Award – Shakira

Best Push Act / Naj “Push” izvajalec – Justin Bieber

Best World Stage Performance / Najboljši nastop v oddaji World Stage – Tokio Hotel

Best European Act / Naj evropski izvajalec – Marco Mengoni

Best Adria Act – Gramophonedzie

Podelitev MTV Europe Music Awards je ena od najbolj prestižnih glasbenih podelitev. Letošnjo si je ogledalo več kot 600 milijonov gospodinjstev širom sveta, za svoje najljubše izvajalce pa so oboževalci po svetu namenili kar 46 milijonov klikov.

Ponovitev podelitve EMA 2010 bo v ponedeljek, 8. novembra ob 21:00, na regionalnem programu MTV.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.