Lamb (UK)

ŠKUC Buba in Kino Šiška najavljata LAMB. Kultni manchersterski triphop/drum’n’bass/elektronica duo z novim albumom in polno živo zasedbo!

Ikonični duo Lamb je širši publiki poznan po veliki uspešnici Gorecki in gracioznem petju Lou Rhodes ter gladki, a razgibani produkciji Andyja Barlowa. Po večletnem premoru sta se Lou in Andy spet povezala leta 2009, letos pa sta (po osmih letih) objavila peti album s simboličnim naslovom 5. To pot bodo prefinjeno ubrani elektronski zvoki Lamb prvič nasploh zadoneli tudi pri nas!

 

Andy Barlow je lani med posebej poglobljenim telefonskim klicem svoji dolgoletni prijateljici in glasbeni kolegici Lou Rhodes postavil preprosto, a temeljno vprašanje. Ponovno sta vzpostavila Lamb, zasedbo, ki sta jo osnovala pred petnajstimi leti, da bi poleti 2009 nastopila na več glasbenih festivalih, vključno z The Big Chill, Glastonburyjem in portugalskim Festivalom Marés Vivas. Če rečemo, da je bila ponovna združitev uspešna, ji delamo veliko krivico. Do januarja 2010 sta na 33 nastopih igrala pred stotinami tisočev oboževalcev v 29 državah. Lou se pogovora spominja zelo živo.

 

Preprosto je rekel: “Čas se zdi pravi – povej mi samo en razlog, zakaj ne bi posnela še enega albuma,” jaz pa mu nisem mogla zagotoviti niti enega. Razmišljala sem o povsem isti stvari, zato sem ostala brez besed. Imel je prav – po tako dolgem premoru in po tem, ko sva oba posnela samostojne plošče, je bil čas pravi.”

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.