Letos dobrodelna Mortadeljada

Klub goriških študentov (KGŠ) tudi letos v mesecu marcu prireja svojo že tradicionalno prireditev imenovano Mortadeljada, šestnajsto zapovrstjo, ki se bo odvila v vseh štirih slovenskih univerzitetnih mestih. Prireditev, katere osrednji namen sicer ostaja za eno noč prenesti goriški utrip in njeno kulinarično posebnost, mortadelo, v slovensko prestolnico in druga slovenska univerzitetna mesta, je z leti prerasla svoj osnovni okvir in letos prinaša s sabo kar nekaj novosti in posebnosti. Ostaja pa največja primorska »fešta«, ki po zimskem izpitnem obdobju prebudi vse slovenske študente in jih povabi na ples ter zdravo zabavo.
Letošnja Mortadeljada je znova sestavljena iz štirih samostojnih dogodkov. Tako imenovana otvoritev letošnjega pohoda mortadele po Sloveniji bo 2. marca v mariborskem klubu Štuk, kjer bodo zbrane zabavali glasbeni skupini Tide in Zmelkoow ter DJ-i skupine Illegal kru (DJ Markoman, DJ Tsunami, DJ Hedon, DJ Smooth) z drum’n’bass ritmi. Karavana se bo nato 10. marca ustavila v Clubu Tivoli v Portorožu, kjer bosta nastopili skupini Tabu in Tide, za zabavo bodo skrbeli tudi DJ-i Illegal kru-ja. Tretja postojanka bo na vrsti 17. marca v prestolnici, kjer bo pestro že popoldan. Na Plečnikovem trgu pri Maxi marketu se bo odvil Kulinarični popoldan, novost Mortadeljade, ki prinaša v Ljubljano primorske okuse. V sodelovanju s Turistično zvezo Nova Gorica se bodo na sejmu (s pričetkom ob 16h) predstavila primorska društva, ki jih odlikuje priprava različnih primorskih jedi, kot sta polenta in »frtalja«, ter domači pridelovalci avtohtonih vin. Zvečer pa se bo dogajanje preselilo na Gospodarsko razstavišče, kjer bo potekala osrednja zabava v verigi prireditve MORTADELJADA 2010. Nastopile bodo skupine Nervous Stompin’, Xequtifz, Elvis Jackson in Big Foot Mama. Za elektronsko-plesne ritme bodo odgovorni DJ Sputnik, DJ Psiho, DJ Quit-B, DJ Michael, DJ AM, DJ Pined, povezovalec programa pa bo Boštjan Gorenc a.k.a. Pižama. Mortadeljada 2010 se bo 24. marca zaključila v rodni Novi Gorici na Mostovni, kjer bosta nastopili skupini Big Foot Mama in Nervous Stompin’, za plesno glasbo pa bo skrbel DJ Riki.
Kot napovedano pa letošnji dogodek prinaša s sabo še eno novost oz. posebnost, saj bo imela tokratna Mortadeljada tudi dobrodelno noto. Organizatorji bodo namreč po en evro od vsake prodane vstopnice za ljubljansko prireditev podarili Vrabčku upanja, fundaciji za invalidno mladino v Stari Gori pri Novi Gorici, čigar slogan se glasi: Naj vrabček poleti in prinese kanček upanja otrokom, ki so dejansko odvisni od naše in vaše pomoči. Zbrana sredstva bodo namenjena nakupu nove opreme za fizioterapijo, nekaj pa ga bodo namenili izgradnji novega paviljona. Več tudi na www.mortadeljada.net

Ana Cukijati

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.