Letošnji VUK Fest na temo preživljanja študentskega dne

Festival, v okviru katerega se bo zvrstilo 29 prireditev na temo preživljanja študentskega dne, bo potekal med 28. in 31. majem.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru organizira med 28. in 31. majem 2012 Veliki umetnostno – kulturni festival (VUK Fest), ki bo ponujal 29 različnih aktivnosti. Osrednja tema letošnjega VUK Festa je Študentski VUK dan, kjer se bodo obiskovalci lahko lotili raznovrstnih aktivnosti, ki zapolnjujejo študentski vsakdan. Prvi dan bo namenjen umetniškemu jutru, drugi dan športnemu dopoldnevu, tretji dan sprostitvenemu popoldnevu, zadnji dan pa večeru zabave. »S tem projektom želimo študente spodbuditi k ustvarjanju in druženju, širši javnosti pa pokazati kako poteka študentski vsakdan«, je povedala Maruša Hribernik, vodja projekta. VUK Fest bo potekal v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK (Gosposvetska cesta 83, Maribor). Vstop je prost, celoten program aktivnosti pa je objavljen na spletni strani www.vukfest.si.

 

V ponedeljek, 28. maja 2012 bo potekalo Umetniško VUK »jutro«, kjer bodo skozi ves dan potekale aktivnosti na temo umetnosti. Tako se bodo lahko študentje preizkusili v poslikavi majic, potekala bo delavnica grafitov, v risanju katerih se bodo lahko izkazali tudi študenti. Cel dan bo potekala fotografska delavnica, študentje pa si bodo lahko ogledali kako poteka risanje z airbrushom in risanje karikatur.

 

V torek, 29. maja 2012, na Športnem VUK »dopoldnevu«, bodo lahko študentje pokazali in dokazali svojo športno nadarjenost. Na voljo jim bodo pikado, ročni nogomet, gladiator, elektronski bik, koš za košarko, slackline, mini golf in poligon s skirojem. Do 13.00 bodo vse naprave na voljo za preizkušanje, nato pa bo sledilo tekmovanje prijavljenih ekip.

 

V sredo, 30. maja bo potekalo Sprostitveno VUK »popoldne«, kjer bodo imeli študentje možnost sprostitve na različne načine. Zabavali se bodo lahko na delavnici joge smeha, udeležili pa se bodo lahko tudi konge, pilatesa, meditacije, prepustili pa se bodo lahko tudi masaži. Za sproščujoč zaključek večera bo poskrbela Improliga.

 

Zadnji dan VUK festa, 31. maja 2012, pa bo potekal Party VUK »večer«. Predstavljal bo nekakšno celoto študentskega življenja. Študenti bodo lahko dobili svojo karikaturo, poslikavo na telesu, se sprostili ob jogi in se čisto razživeli ob urah boksa z Dejan Zavec gym. Za sprostitev bodo poskrbeli tudi barmani z brezplačnimi koktajli, po 19.00 pa sledi zaključek Vuk festa – Party z DJ-jem in barmani.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.