LIFFE, Ljubljanski filmski festival, 10. 11.-21. 11. 2010

Tudi letos bosta Ljubljana in Maribor od 10. do 21. novembra prizorišči izbranih dosežkov svetovnih kinematografij. LIFFe od začetka gradi svojo vsebinsko prepoznavnost in podobo s skrbno izbranimi filmi z vsega sveta. Prinaša radost in svetlobo v sive novembrske dni. Mnogi v tem času vidijo v kinu več filmov kot v preostalem delu leta skupaj.

Dva tedna vrhunskih filmskih poslastic
Ljubljanski mednarodni filmski festival (LIFFe) je največji slovenski filmski festival, katerega začetki segajo v leto 1990. Sprva je potekal v Ljubljani, danes si filme lahko ogledamo tudi v Mariboru. V štirinajstih dneh se predstavijo zlasti manj znane produkcije, ki sicer v slovenske kinematografe le redko zaidejo.
Letos si bodo ljubitelji filma ogledovali filme v Linhartovi in Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma, Kinoklubu Vič, Slovenski kinoteki, Kinodvoru ter kot novost v Kinu Šiška. Mariborčani pa se bodo podali v Kolosej.

Bogat spremljevalni program
V sklopu festivala bodo potekali okrogla miza o art kinematografiji v Sloveniji, predavanje Jaka Repanška Urejanje in zagotavljanje pravic ustvarjalcev sodobnega filma, seminar v organizaciji Media Deska Slovenija, razstava Zarota molka, preplet filmske in fotografske ustvarjalnosti, pogovori s festivalskimi gosti in filmskimi ustvarjalci.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.