LinkedIn, imaš službo zame?

Enostavno spletno nakupovanje, naročilo taksija prek mobilne aplikacije, skupinsko delo na spletnih dokumentih z najrazličnejših koncev sveta… Nove tehnologije, robotizacija in digitalizacija pomembno spreminjajo sedanjost in poleg poenostavljanja vsakodnevnih opravil krojijo tudi pot do zaposlitve.

Eden izmed najbolj vročih portalov za iskanje zaposlitve je prav gotovo LinkedIn. Zakaj? Na enem mestu združuje profesionalce in tiste, ki si to še želijo postati. Najenostavneje si LinkedIn lahko predstavljaš kot sodobni nadomestek tradicionalnega dogodka namenjenega mreženju (“job networking”) in izmenjavi poslovnih vizitk.

Za mreženje na LinkedInu tako uporabiš znanje s Facebooka, ko se povezuješ z drugimi uporabniki portala (“connection”), se z njimi pogovarjaš v zasebnem pogovoru, oziroma slediš njihovim objavam. Sliši se res enostavno, a naj ustvarjen profil ne bo sam sebi namen. Nepopoln profil, neprimerna vsebina ali nepoznavanje ključnih namenov posameznih operacij gotovo niso dobra popotnica za tvojo bodočo službo.

Razmisli, kaj je tvoj cilj in kako ti pravilna uporaba LinkedIna lahko pripomore pri doseganju tega, nato pa si vzemi še dovolj časa za urejanje osebnega profila.

V nadaljevanju ti podajamo nekaj začetnih napotkov, s katerimi lahko svoj profil opremiš privlačneje za potencialne delodajalce:

  • Fotografija na tvojem profilu naj bo usklajena s tvojo željo po novi službi. Tista iz zadnje Škisove tržnice morda ni najbolj primerna.
  • Dodaj krajši opisni povzetek svojega profila in pri tem sledi kakšnemu namigu, ki ti ga ponuja portal.
  • Posebno pozornost nameni predvsem pri vnosu svojih izkušenj in neformalnih znanj, saj te ponudniki zaposlitev lahko najdejo ravno s pomočjo teh ključnih besed.

Več o urejanju profila najdeš na povezavah: The ultimate cheat sheet for mastering LinkedIn. Tukaj pa najdeš še kakšen nasvet v izogib nevšečnostim (npr. poneverba podatkov), ki se lahko pojavijo na LinkedInu: Pros and Cons of LinkedIn.

Prejšnji članekFilozofija o nefilozofih
Naslednji članekNavdihujoči cross-over spektakel ponovno v Ljubljani

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.