Ljubljana je zelena, zate. Aktiviraj se, bodi fit

Festival Zlati boben in Mestna občina Ljubljana vabita mlade ustvarjalce, mlajše od 30 let, k natečaju Ljubljana Poster Award za najboljši in najbolj kreativni plakat, tokrat na temo: LJUBLJANA JE ZELENA, ZATE. AKTIVIRAJ SE, BODI FIT.

Avtorju najboljšega plakata bo Mestna občina Ljubljana podelila nagrado v višini 3.000 EUR, Zlati boben pa omogočil eno polno prijavnino za osebno udeležbo na Zlatem bobnu 2017. Avtorja drugo in tretje uvrščenega plakata bosta prejela po eno polno prijavnino za osebno udeležbo na festivalu Zlati boben 2017. Prijave se odprejo 22. avgusta 2016 in zaključijo 15. septembra 2016, žirija Off Drum natečaja Ljubljana Poster Award pa bo znana v prihodnjih dneh.

Ljubljana je mesto športa

Športnih navdušencev v Ljubljani je vsako leto več in udeležba na športno-rekreativnih dogodkih, kot so Ljubljanski maraton, pohod Pot ob žici s Tekom trojk in Maraton Franja, skokovito narašča. Z novimi objekti pa Ljubljana postaja vse bolj prepoznavna tudi v mednarodnem okolju in je bila tako gostiteljica velikih športnih dogodkov kot so Evropsko prvenstvo v košarki (2013), Mladinsko svetovno prvenstvo v judu, Svetovni pokal v kajak kanu slalomu in Svetovno prvenstvo amaterskih kolesarjev (2014).  

Pohvali se lahko tudi s številnimi športnimi objekti in površinami, nogometni stadion v Stožicah je namreč UEFA v letu 2010 uvrstila med tri najlepše v Evropi. Leta 2013 je bila odprta nova Hiša športa na Bregu, medtem ko je bilo leta 2015 v celoti prenovljeno najstarejše mestno kopališče Kolezija in odprt sodobni Gimnastični center Ljubljana. S svojimi letnimi programi športa mesto Ljubljana aktivno prispeva k športni vzgoji predšolskih otrok in šoloobveznih otrok, dijakov in študentov ter odraslih. Prebivalce Ljubljane tudi spodbuja k aktivnemu preživljanju prostega časa z novimi rekreacijskimi in zelenimi površinami, tako so nove kolesarske in peš poti, trim steze, fitnesi na prostem in trim otoki izzvali veliko navdušenja vseh generacij in so že odlično obiskani.

Izhodišča natečaja Ljubljana Poster Award 2016

Mladi ustvarjalci morajo izdelati plakat, ki predstavlja Ljubljano kot mesto športa na številnih zelenih površinah. Plakat naj spodbudi prebivalce in obiskovalce Ljubljane k športnim aktivnostim v naravi, saj ima Ljubljana veliko zelenih površin, in sicer več kot 542 m2 na prebivalca oziroma kar 90 hektarjev novih zelenih površin, ki so nastale iz prej degradiranih območij. V svoji komunikaciji se mesto želi osredotočiti na tek in pohodništvo, kolesarstvo, trim steze, zunanje fitnese, veslanje in supanje, plavanje in urbane športe, golf, tenis, odbojko na mivki ter košarko in nogomet. Pomembno je, da zasnova plakata omogoča izvedbo serije plakatov in aplikacijo na vse potrebne komunikacijske kanale (digitalni mediji, tiskani oglasi …).

Več o razpisu na: http://www.goldendrum.com/en/competition/off-drum-competition/

 

Pomembni datumi 23. Zlatega bobna:

Prijave del in osebne udeležbe: odprte

Rok za prijavo del: 29. avgust 2016

Rok za ugodnejšo prijavo osebne udeležbe: 20. september 2016

Več o Zlatem bobnu na www.goldendrum.com.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.