Luke Black na Metelkovi

Sobota, 21. oktobra, ob 23.00, klub Tiffany, Metelkova mesto

Obetavni alkimist novega popa, kot mu pravijo, ta konec tedna prihaja v Ljubljano. Zgodba, ki jo Luke Black piše že zadnjih nekaj let, se odvija od New Yorka pa vse do Kitajske. Njegov temen in globok odtenek pop glasbe je dosegel vse večje evropske, kot tudi svetovne glasbene prestolnice, ta konec tedna pa ga pričakujemo tudi v Ljubljani.

Njegove skladbe so nenavaden spoj melanholije in optimizma, s katerim prinaša svoj vložek v glasbeno vesolje. Luke Black se je rodil kot Luka Ivanović v srbskem Čačku, od koder tudi prihaja. Svojo glasbo je pisal in ustvarjal že kot otrok, v miru in tišini svoje spalnice, dokler ni podpisal pogodbe z založbo Universal Music Group, ki mu je omogočila ogromen skok na svetovno glasbeno sceno. Izdal je svoj prvi EP, ki nosi naslov Thorns, poleg njegovih avtorskih skladb pa je na njegovih koncertih moč slišati priredbe skladb izvajalcev, ki mladega izvajalca več kot navdihujejo: Thomas Azier, Lana Del Rey, pa tudi Lady Gaga. D-Generation, Demons, Holding On To Love, Jingle Bell Rock ter Walpurgis Night pa so tiste avtorske skladbe, ki jih boste prav gotovo slišali tudi v Ljubljani.

Pravi, da je neoslavic, fant s slovansko krvjo, ampak z vesoljno miselnostjo. Ponosen je na svoje korenine, istočasno pa si želi biti sprejet prav takšen, kakršen je – ljubitelj pirsingov in tatujev, z včasih sramežljivo prezenco, ki s ponosom skrbi za svojim ustvarjanjem, ki ga z glasbo predaja svetu.

»Resnično se veselim svojega prvega nastopa v Sloveniji, kot tudi dejstva, da bom končno obiskal Ljubljano, ter njeno kulturno – družabno okolje, kot je recimo Metelkova. Veliko sem slišal o njej in zdi se, da s svojim načinom glasbenega izražanja spadam tja. Imel bom dva nastopa v Ljubljani, enega akustičnega, drugi bo pa zagotovo bolj klubske narave,«  pove Luke, ki bo v Sloveniji nastopil dvakrat, v dveh različnih formatih.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.