Maj, mesec pomladi, ljubezni in Škisove tržnice

V prestolnici bo danes že 18. leto zaživela Škisova tržnica, ena najbolj unikatnih prireditev za mlade v Sloveniji. Na zelenico Kardeljeve ploščadi bo s pomočjo študentskih klubov prinesla barvito kulturo, kulinariko, narečja in specifiko slovenskih krajev. Vrata bo odprla ob 11.30 ter obiskovalce z izjemnim programom privabljala vse do jutra naslednjega dne.


V Ljubljani se obeta nepozaben majski dan. Ob 11.30 se bodo na zelenici Kardeljeve ploščadi odprla vrata že 18. Škisove tržnice. Ob 12. uri bodo prireditev z mimohodom otvorili študentski klubi, ob 12.30 pa bo sledila uradna otvoritev s slavnostnimi govorci. Med drugimi bo Škisovo tržnico obiskal župan Mestne občine Ljubljana, gospod Zoran Janković. Sledil bo še pozdrav županov iz posamezne regije, otvoritveni del pa bodo s svojim nastopom zaključile Trebanjske mažorete. 

Klubske stojnice bodo v popoldanskih urah prizorišče kulture, kulinarike, običajev in tradicije slovenskih krajev. Klubi, razdeljeni na šest otočkov oziroma šest slovenskih regij, bodo prizorišče preobrazili v pomanjšano različico Slovenije. Širino in raznolikost bodo Škisovi tržnici dodali mladi predstavniki tujih držav, združeni na sedmem, Mednarodnem otoku, kjer bo dišalo po kulinaričnih dobrotah iz tujine.

Kulinarični izbor bo pester, manjkalo pa ne bo niti zdravih prigrizkov in napitkov, ki jih bodo na ‘EKO otočku’ ponujale Zveza študentskih klubov Slovenije, Študentska organizacija Slovenije ter študentske organizacije univerz v Ljubljani, Mariboru in na Primorskem. V ekološkem duhu se bo tudi letos sproti pobiralo in ločevalo odpadke ter spodbujalo k zmanjševanju zavržene hrane. 

Obiskovalcem bo poleg svežih dobrot postreženo z nagradnimi igrami, slackline-om, chill-out kotičkom, skate contestom in zorbingom, prizorišče Škisove tržnice pa bo prvič v njeni zgodovini moč videti z višine 50 metrov, saj je za adrenalinske navdušence organizator v Ljubljano pripeljal kar bungee jumping.

Zvečer se bo dogajanje preselilo pred glavni koncertni in elektronski oder. V več kot sedmih urah glasbenega programa, s pričetkom ob 16.30, se bo na glavnem odru zvrstilo kar 11 glasbenih skupin: Dare Acoustic, Greg & Domine, D’šups Bend, Imset, Banditi, Hamo & Tribute 2 Love, Orlek, Mi2, Parni Valjak, Klemen Klemen in Help! A Beatles Tribute Band, Collegium Clubbing elektornski oder pa bodo zatresli: Blubird, Alex Ranerro, The Lickerz, Matteo Kunst, Clay Clemens, DY A-Lone in DJ MC Berny.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.