Majske igre 2014

Študentski svet stanovalcev v Ljubljani pripravlja že 31. Majske igre zapored. Največji in najdaljši študentski festival se odvija od ponedeljka, 5. maja do srede, 21. maja 2014 po vseh večjih študentskih naseljih (Rožna dolina, Kardeljeva ploščad, Mestni log). V sklopu tritedenskega projekta se bodo zvrstile 4 množične zabavne prireditve, 36 športnih tekmovanj in 6 kulturnih večerov.

Zgodovina Majskih iger

Študentski svet stanovalcev tradicijo Majskih iger ohranja že enaintrideset let, vse od leta 1983, ko so Bile Majske igre enodneven dogodek na dan mladosti, 25. maja. Po napornem športnem dnevu je sledila zabava in rajanje študentov pozno v noč. Leta 2006 je Študentski svet stanovalcev vključil tudi kulturo in organiziral prvi kulturni otoček. Zaradi vse večjega zanimanja študentov in obiskanosti se je iz enodnevnega projekta razvil tritedenski festival športa, kulture in zabave. Namen organizatorjev je spodbujati druženje študentov, nuditi sprostitev pred težkim izpitnim obdobjem in ohranjati dolgoletno tradicijo.

Majske igre so razdeljene v tri glavne sklope:

Šport: Raznolik športni program je namenjen vsem, tako profesionalcem in amaterjem. Na voljo je več kot 35 športnih disciplin. Med najbolj obiskanimi so mali nogomet, ulična košarka, študentski maraton, odbojka na mivki,… Pomerite pa se lahko tudi v malo drugačnih športih: pikado, šah, briškula, tarok, bowling, ročni nogomet, … V zadnjih dveh letih je dodanih kar nekaj novih športnih panog: plezanje, old bike race, boks, kronometer, mali nogomet na mivki, med dvema ognjema na mivki, lokostrelstvo, balinčkanje in fitnes delavnica. Vsako leto se športa na Majskih igrah udeleži preko 2000 tekmovalcev.

Kultura: Na zelenici za domom III(študentsko naselje Rožna dolina) se bo odvilo 6 kulturnih otočkov z mešano tematiko. Na malem montažnem odru se bodo predstavili pesniki, pevski zbori, komiki, predavatelji, plesalci, poeti, uveljavljeni in neuveljavljeni. Novost letošnjega kulturnega programa so razne delavnice na katerih obiskovalci tudi sami sodelujejo. Ker je dogajanje postavljeno v naravo, organizatorji poskrbijo za odeje za udobnejše spremljanje kulturnih dogodkov.

Zabava: Za večerno sprostitev so organizirane 4 velike koncertne prireditve. Z Otvoritvijo Majskih iger se tritedenski projekt začne. Sledi spektakularni Pohod na Rožnik, dva dni zatem vedno bolj obiskani Dan Mestnega loga, vse pa se spodobno konča z Zaključkom Majskih iger. Namen je ponuditi kakovostno glasbo in širok glasbeni spekter. Nastopajo tuje, slovenske, uveljavljene, neuveljavljene in najbolj odmevne glasbene skupine. Na odru Majskih iger so v preteklosti že stali Bajaga, Magnifico, Prljavo kazalište, Siddharta, Jinx, S.A.R.S, Niet, BFM, Dan D, Tabu, Elvis Jackson, Tinkara Kovač, Zaklonišče prepeva, MI2, Pankrti in mnogi drugi. Vse prireditve so medijsko izpostavljene, brezplačne in odlično obiskane. Skozi vse tri sklope dogajanja se Majskih iger udeleži preko 30.000 obiskovalcev, športnikov, gledalcev, kulturnikov in zabave željnih študentov.

Vse podrobnosti, program in ostale informacije, najdete na tej povezavi!

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.