MAKfest

Festival mladinske altruistične kulture
Je projekt povezovanja, dobrodelnosti in kreativnosti. Projekt je zasnovan in organiziran s strani skupine dijakov.

Festival, ki nosi idejo združevanja posameznikov, bazira na tednu kulturnega dogajanja, v katerem se povežejo izkušeni in uveljavljeni umetniki z mladimi, neizkušenimi ustvarjalci, ki dobijo možnost, da se predstavijo in stopijo ob bok mojstrom. Hkrati, pa z vstopninami zbiramo denar v sklad za štipendiranje dijakov iz prikrajšanih enostarševskih družin ter za pomoč dijakom rejniškega sistema, ki smo ga na našo pobudo ustanovili v sodelovanju z Rdečim Križem Ljubljana.

Namen festivala je širjenje altruizma in spodbujanje mladih v kulturnem delovanju, ter s tem omogočanje referenc skozi kopico kulturnih prireditev. V želji po aktivnejši in humanitarnejši družbi združujemo mnogo ustvarjalcev z različnih področij kreativnega ustvarjanja. Celotna izvedba projekta temelji na podpori donatorjev in na prostovoljskem delu, ki je temeljno načelo tega festivala.

S tem omogočamo, da se vsa sredstva, zbrana od vstopnin ali kako drugače, stekajo naravnost v sklad. Nobenih stroškov ne krijemo iz zbranega denarja. MAKfest deluje na pogon energije in podpore ljudi. Projektu je svojo podporo izrazilo mnogo umetnikov, društev, zavodov, podjetij, dijakov, študentov, šol.
Festival se bo v letošnjem šolskem letu odvijal že drugič in sicer med 23. in 27. marcem.
Izstopite iz apatije, pridružite se MAKfestu – kot obiskovalec ali sodelujoči! Mladi fotografi, prijavite svoje fotografije in si zagotovite možnost razstavljanja svojega dela!

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.