Malda šahistka potrebuje pomoč

Mlada šahovska reprezentantka Vesna Rožič potrebuje pomoč. 26-letnica je zbolela za rakom, zdravljenje pa je zelo drago. Njena družina stroškov sama ne zmore pokriti, zato se je oče z odprtim pismom obrnil na slovensko javnost. Pismo objavljamo ga v celoti.

 

Spoštovani,

na Vas se obračam s prošnjo za donacijo za zdravljenje raka moje 26-letne hčerke Vesne Rožič. Vesna je študentka zadnjega letnika Medicinske fakultete v Ljubljani in stalna članica slovenske šahovske reprezentance. Maja letos je hudo zbolela. Zdravniki so postavili diagnozo metastatski rak (karcinoza peritoneja). Ker je Vesna po naravi borka, se je odločila, da se bo z vsemi močmi borila proti bolezni. Zdravljenje je začela v Sloveniji, kjer je že prejela dva ciklusa sistemske kemoterapije, ki pa za ozdravitev zaradi narave bolezni ne zadostuje. Povezali smo se s kliniko Medias Klinikum GmbH, Burghausen, v Nemčiji, kjer bo prejela zdravljenje v obliki lokalne kemoterapije. Zdravniki ocenjujejo, da bo potrebovala vsaj 3 cikluse lokalne kemoterapije, posamezni ciklus pa stane med 15.000 in 20.000 EUR. Stroški zdravljenja so zelo visoki. Prvi ciklus lokalne kemoterapije v Nemčiji smo lahko plačali sami, za plačilo preostalih dveh ciklusov v skupni višini 40.000 EUR pa se obračamo na Vas in Vas prosimo, da nam pomagate zbirati donatorska sredstva za plačilo stroškov Vesninega zdravljenja. Morda nisem povedal vsega, kar sem v tem trenutku želel, ampak moja stiska, stiska naše družine je tako velika, da si sami ne moremo pomagati.

 

S spoštovanjem,

 

Adrijan Rožič”

 

Na Šahovski zvezi Slovenije vse, ki lahko, pozivajo, naj pomagajo njihovi članici, ki igra najtežjo partijo v življenju. Sredstva zbirajo na računu Območnega združenja Rdečega križa Maribor, TRR: SI56 0451 5000 0397 432, sklic: 50751, namen: Vesna Rožič.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.