Manu Chao se 10. septembra vrača v Ljubljano!

Legendarni glasbenik in družbeni aktivist Manu Chao, ki poje kar v sedmih različnih jezikih, se 10. septembra vrača v Ljubljano – tokrat v družbi kitarista Madjida, bobnarja Philippa Teboula in basista Gambeata.

Priljubljeni Manu Chao bo torej izpolnil obljubo o ponovnem obisku številnih prijateljev in privržencev v Sloveniji, ki so ga z neverjetnim odzivom na stampednem koncertu v dvorani Tivoli predlani vidno navdušili – to je nedvomno dobra novica za vroč začetek jeseni! 

Od prve sekunde nastopa Manu Chao La Ventura in nato še dolgo po zadnjem bisu, ki se je odvijal pri povsem osvetljeni dvorani, je večtisočglava množica v deliriju razigrano prepevala, skandirala, ploskala, plesala in ni spustila glasbenikov z odra. Vzdušje je bilo naelektreno od dobrih vibracij in odlično izveden nastop v udarnem, nepopustljivem tempu, z iskreno predanostjo in pankersko čutnostjo je občinstvo nagradilo z nepopisno evforijo, ki ni popustila niti za trenutek; bil je poseben, vroč, intenziven koncert, kot ga zna pripraviti le Manu Chao.

 

Manu Chao, navdihujoč glasbenik izjemne ustvarjalne moči in domišljije, povsem predan svojim prepričanjem, se vrača v Ljubljano s starima znancema, kitaristom Madjidom in bobnarjem Philippom Teboulom ter še dodatno okrepljen z basistom Gambeatom.

Sedanja zasedba Manu Chao La Ventura je udaren rock kvartet z naborom legendarnih pesmi, kot so El Dorado, La Chinita, Bongo Bong, Clandestino, Mi Vida, Mr. Bobby, La Vida Tombola, Me Gustas Tu, La Primavera, Merry Blues, Desperacido, Me llaman Calle, Politik Kills, Rainin in Paradise in mnogih drugih, ki jih z Manu Chaom prepevajo na vseh kontinentih. Posebna poslastica za ljubitelje njegove lirike in zvoka pa bo tudi predstavitev novih pesmi, ki bodo šele izšle.

 

GLOBALNI DRUŽBENI AKTIVIST …

Manu Chao je eden najvplivnejših, spoštovanih in priljubljenih svetovnih glasbenikov zadnjih desetletij. Navdihujejo ga ljudje, ulice in lokalne scene različnih dežel in narodnosti. Njegov poseben in prepoznaven glasbeni izraz zaznamuje neobremenjeno prepletanje panka, skaja, reggeaja, rocka, latina, raija pa tudi šansona, popularnih ljudskih in borbenih pesmi ter ritmov in zvokov sveta, z besedili, odpetimi v različnih jezikih – angleškem, španskem, francoskem, portugalskem, italijanskem in še kakšnem, pogosto združenih v eni pesmi. Rdeča nit njegovega delovanja je neomajna želja po ustvarjanju solidarnega, bolj pravičnega in boljšega sveta tudi z glasbo.

Manu Chao je sinonim za neposreden, borbeno energičen, ozaveščen pa tudi optimističen, pozitiven in barvito zabaven multikulturni rock.

 

IZJEMEN GLASBENIK

Manu Chao je postal znano ime alternativne scene leta 1987, ko je z bratom zbral Mano Negra, največji francoski rock bend, ki je zaslovel po vsem svetu. Po razpadu skupine leta 1995 je Manu Chao nadaljeval uspešno samostojno glasbeno pot,ki jo je kronal z milijonskimi prodajami albumov ClandestinoPróxima Estación: Esperanza s skupino Radio Bemba Sound SystemSibérie m’était contée in La Radiolina, številnimi glasbenimi priznanji ter odmevnimi sodelovanji z drugimi glasbeniki in filmskimi umetniki.  Zadnja leta ves čas veliko nastopa, njegovo priljubljenost pa potrjujejo stotine tisočev obiskovalcev koncertov na vseh celinah, ki uživajo v eruptivni energiji glasbenega kolaža hitrih ritmov, hipnotičnih plesnih vibracij, nalezljivih melodij ter cenijo resnično iskrenost tega velikega glasbenika s sporočilom.

 

Po dveh fantastičnih, a zelo različnih nastopih v Sloveniji, ki sta bila razprodana veliko vnaprej,  je gotovo, da bo tudi koncert Manu Chao La Ventura v torek, 10. septembra v Ljubljani neponovljivo doživetje!


Za ogrevanje si lahko poslušate nekaj hitov Manu Chaa na YouTube-u:

“Bongo Bong”: www.youtube.com/watch?v=JqaiRVi-pFQ

“Me Gustas Tu”: www.youtube.com/watch?v=AZ7oROlf5ys

“Clandestino”: www.youtube.com/watch?v=rSEUH4KRfN8

“Raining in Paradize”www.youtube.com/watch?v=jSRaSfq8Oiw

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.