Maske za lase in obraz

Si vedel/a je je tvoja shramba in kuhinja lahko prava zakladnica za nego tvojih las in obraza.

Ne le , da si s tovrstnimi maskami nahranimo in obnovimo kozo in lase, hkrati z domačimi maskami ne vnašamo neželenih kemikalij ( ki so prisotne v ostalih maskah)v svoje telo.

  1. 1.       ZA BOLJ SVEŽO KOŽO;

Maska ki zelo nahrani kožo in ji daje svež lesk je ; žlica kisle smetane+ pol čajne žličke medu+1/4 pretlačene banane. Masno dobro premešaj in jo za 10 minut nanesi na svojo kožo. Po 10 minutah kožo speri z mlačno vodo.

  1. 2.       NEČISTA KOŽA:

Kvasu dodaj žlico mlačnega mleka, maso nanesi na obraz in pustiti, dokler se ne posuši. Kožo speri s toplo, nato pa še s hladno vodo. Z redno uporabo maske bo tvoja koža vse bolj čista.

  1. 3.       ZA OBČUTLJIVO KOŽO:

Skuto ali kislo smetano zmešaj z 4 žlicami kamiličnega čaja in prav tako pusti delovati 10 minut, nato pa masko dobro speri.

  1. MASKE ZA LASE:

-Ta maska je namenjena predvsem lasem, ki so bolj suhi; zmešaj pol skodelice karitejevega masla in pol skodelice kakavovega masla. Masko nanesi na lase in jo pusti učinkovati 10- 15 minut.

-Da bodo tvoji lasje obnovljeni in nahranjeni si pripravi masko iz enega jajčnega rumenjaka in lonček navadnega jogurta. Sestavini dobro premešaj in nanesi na lase.

-Če so tvoji lasje poškodovani in razcepljeni si pripravi masko iz olivnega olja in medu

 

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.