Med drevesi s Tonetom Škrjancem

Si želite preživeti večer ob čaju, toplih besedah in čarobni poeziji? Klub mariborskih študentov za vas pripravlja prav poseben literarno-kavarniški večer, katerega osrednji gost bo pesnik in prevajalec Tone Škrjanec.

 

»Poezija nam daje upanje, je pobeg iz realnosti ter nas navdihuje za nove začetke in nove konce. Z literarnim večerom, kot je ta, želimo besede, bodisi v prozi bodisi v poeziji, približati mladim in jim omogočiti edinstveno kulturno izkušnjo,« je o literarnem večeru povedala vodja projekta Janja Ferenc.

 

Na literarnem večeru se boste s Tonetom Škrjancem med drevesi sprehajali po gozdu njegove poezije ter spoznavali, zakaj pozimi spi in spomladi pije čaj. Njegove pesmi so našle svoje mesto v mnogih domačih in tujih antologijah slovenske sodobne poezije in so prevedene v številne svetovne jezike. Škrjanec pa je tudi slovenski mojster japonske pesniške oblike – haikuja.

 

Svoje razmišljanje o svetu nam bo predstavil v četrtek, 29. januarja, ob 19:00 v kavarniško-literarni atmosferi Kavarne Aroma (Slovenska ulica 11).

 

Spoznali pa boste lahko tudi zmagovalne haikuje KMŠ natečaja, ki je potekal v decembru, in pod svojimi kavami odkrivali nove verze. 

 

Ali se bo Tone prepustil času, ki je namenjen pogovoru in zabavi, in ne odšel domov?

 

Vstop prost!

 

Vabljeni!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.