Mednarodna festivalska udeležba na 22. Tednu mladih

Devet dni športnih izzivov, izobraževalno-kreativnih dogodkov in kulturno-umetniških projektov bodo od 13. do 21. maja polnilo kranjske ulice in prostore. Na festivalskih prizoriščih pa bodo svoj zvok tokrat pripeljale tudi tuje glasbene zasedbe.

  

Skupaj z lokalnimi društvi in organizacijami Klub študentov Kranj organizira številne koncerte, ki prinašajo nove melodije in notne zapise različnih glasbenih zvrsti. Glavni oder bo pripadel z latinskim grammyjem nagrajeni Gaby Moreno, ki je tako kot njena tokratna predskupina Čedahučiji znana po svojih nežnih melodijah in prijetnih napevih; na TrainStation Squatu bomo poleg slavne punk rock skupine Ritam Nereda slišali tudi enega najboljših latvijskih bendov, Carnival Youth. Fantje s svojim zvokom in karizmatičnim nastopom v živo nadgrajujejo indie glasbo; kot inovativno pa lahko opišemo tudi mešanje zvrsti in stilov zagrebške skupine ABOP. Med nastopajočimi se bodo znašli tudi francoski rockerji La Belle Bleue, Čao Portorož, kantavtorske provokacije Mikija Solusa, Jardier, Red Five Point Star; na odru Zaključnega koncerta pa bo glavna najbolj koncertno aktivna skupina MI2.

Kranja pa ne bodo napolnile le melodije, temveč tudi raznolika množica dogodkov in projektov, ki lokacije mestnega jedra predstavljajo v drugačni luči. Kranj s svojo prijetno kuliso postaja prostor druženja in urbane kulture, ki bo v času festivala gostil galerijo na prostem – Pocestnico, ki oživlja pločnike, prometne znake in stare fasade. Kreativne dejavnosti bodo potekale in se predstavile s Pop up shopom, 2. SubArtovim festivalom kratkega filma, fotografskimi, literarnimi in gledališkimi večeri.

Šport je doma tudi v gorenjski prestolnici, saj bodo v okviru festivala potekali večji športni dogodki – Ponytlon: dirka s Ponyji, 8. Kolesarski vzpon na Jošt, Triglav Nočni tek po ulicah Kranja in Košarkarski turnir Marka Miliča.

Obiskovalce pa poleg na vsebino programa opozarjamo, naj bodo pozorni na dobrodelno akcijo Haj fajv TMau, v kateri bomo zbirali denarno pomoč Zavodu VID in deklici Neži za nakup invalidskega vozička. Maskota TMau bo v festivalskem času zbiral petke in delil nasmehe.

Spremljajte nas na FB https://www.facebook.com/tedenmladih/ in z nami odštevajte dni do začetka festivalske razposajenosti

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.