Mednarodna izmenjava?

Bliža se rok za prijavo na mednarodno študijsko izmenjavo ERASMUS za študijsko leto 2011/12.

Študentje lahko najdejo vse potrebne informacije o različnih študijskih programih na portalu ŠMIC, prav tako pa so jim vsak dan na voljo na oddelku za mednarodno sodelovanje ŠOUM.
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) opozarja vse študente, da je 7. marec 2011 zadnji rok za oddajo elektronske prijave na študijsko izmenjavo po programu ERASMUS. Da študentom čim bolj olajšajo odločitev in prijavo na študijsko izmenjavo, so jim v ŠOUM (na oddelku za mednarodno sodelovanje) na voljo vsak dan med 21. februarjem in 4. marcem, med 11. in 13. uro, prav tako so jim ves čas na voljo na e-naslovu mednarodna@soum.si. Na portalu ŠMIC (www.smic.si) pa lahko študenti najdejo vse potrebne informacije o različnih študijskih programih, v okviru katerih se lahko študentje napotijo v tujino, s pomočjo posebnega iskalnika, najdejo tudi razpis svoje fakultete. Na ŠMIC-u so zraven študijskih izmenjav objavljeni tudi dogodki v tujini, organizirani s strani študentskih mednarodnih društev.

»Študentom smo v ŠOUM za pomoč in svetovanje v zvezi z vsemi nejasnostmi, ki se pojavljajo med postopkom prijav za mednarodno študijsko izmenjavo, na voljo vsak dan. V preteklosti se je v zvezi s postopkom prijave in izbiro obveznosti, ki jih študent opravlja na univerzi gostiteljici, pojavilo kar nekaj težav. Študentje morajo pred prijavo biti pozorni na to, da je končni rok za oddajo prijave od fakultete do fakultete različen, prav tako se pojavljajo težave tudi z iskanjem nastanitve in pridobivanjem dotacije Erasmus«, je povedal Nikola Sarkičević iz Oddelka za mednarodno sodelovanje pri ŠOUM.

V študijskem letu 2009/10 se je po programu Erasmus na študij v tujino odpravilo 254 študentov Univerze v Mariboru, največ na Portugalsko, v Španijo in v Nemčijo. Za študij v tujini pa se je odločilo največ študentov Ekonomsko – poslovne fakultete, Filozofske fakultete, Pravne fakultete in Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.