Mednarodna konferenca o podjetništvu in inovativnosti

Študentska organizacije Slovenije v okviru polletnega predsedovanja takoimenovani mediteranski mreži študentov Mediterranean Network of Students (MedNet), ki poteka od 1. julija do 31. decembra 2012, organizira tudi enodnevni mednarodni seminar s področja spodbujanja podjetništva in inovativnosti. 

V ŠOS-u ugotavljajo, da se bistveno premalo poudarka namenjenega podjetništvu in inovativnim idejam, ki so lahko izhod iz krize in sredstvo za zmanjšanje brezposelnosti. S tem namenom ŠOS 3. novembra organizira enodnevni seminar, na katerem bodo sodelovale študentske organizacije članice MedNet-a. Seminarja se bodo udeležili predstavniki 16 nacionalnih študentskih organizacij iz območja Sredozemlja in predstavniki Evropske študentske organizacije (European Student’s Union). Udeležencem iz različnih okolij bodo predavatelji predstavili učinkovite in inovativne načine za spodbujanje podjetništva in inovativnosti. Seminar je zasnovan kot izobraževanje, na katerem bodo udeleženci pridobili določena znanja s področja komuniciranja, timskega dela, odgovornosti in reševanja problemov. Mladi smo gonilna sila na področju gospodarskega razvoja in naša odsotnost s trga dela ima negativen vpliv na družbo in gospodarstvo. Zato bi bilo treba zagotoviti podporo mladim podjetnikom, jim ponuditi ustrezna orodja in kreativno delovno okolje, kjer bi lahko razvijali svoje inovativne ideje.

Pridobljena znanja bodo udeleženci seminarja ustrezno prenesli v lokalna okolja, kjer jih bodo študentske organizacije lahko izkoristile kot spodbudo pri pripravi projektov na področju podjetništva in inovativnosti.

Ob robu seminarja pa bo 4. in 5. novembra 2012 potekala tudi polletna skupščina MedNet-a, na kateri bodo predstavniki 10 od 13 članic skupnosti razpravljali o smernicah delovanja znotraj Evropske študentske organizacije (European Student Union), o širitvi članstva, saj nameravajo medse povabiti tudi študentski organizaciji iz Bolgarije in Albanije, o težavah s financiranjem visokega šolstva, ekonomski krizi in varčevalnih ukrepih, s katerim se soočajo posamezne države. Dotaknili se bodo tudi mladih na trgu dela in programov mobilnosti.

Predsedovanje MedNet-u bo s 1. 1. 2013 za pol leta prevzela Srbija. 

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.