Mednarodna poletna šola

Na mariborski univerzi se je začela dvotedenska mednarodna poletna šola. Med udeleženci bodo poleg domačih študentov še študenti partnerske gradbene univerze iz Moskve in kitajske univerze iz Hangzhouja, tem pa se bodo pridružili še študenti poljskih univerz iz Katovic, Bielsko-Biale in Krakova ter univerz iz norveškega Bergna in Zagreba.

 

Letošnja poletna šola bo imela dva akademska programa. Prvi bo potekal v sklopu aktivnosti projekta mariborske univerze Out of the box, v njem pa se bodo ukvarjali s problematiko odpadkov v najširšem smislu besede in z razmišljanjem o inovativnih rešitvah problematike. Drugi program, ki bo potekal vzporedno, bo namenjen jezikoslovju, literaturi in kulturi. V okviru mednarodne šole bodo predavali tudi tuji predavatelji iz sodelujočih partnerskih univerz, med njimi Ankica Babič iz Bergna, Sigridur Halldollsdottir iz islandskega Akureyrija in Guoqing Liang iz Hangzhouja.

Oba sicer ločena vsebinska sklopa bo povezoval skupen družabni program, v katerem bodo študenti spoznali Maribor in Pohorje ter Visoko, kjer se bodo udeležili mednarodnega festivala praženega krompirja. V Mariboru poleg svojih študentov skupaj pričakujejo še 28 tujih študentov in pet tujih profesorjev, akademski del pa bo potekal v stavbi rektorata Univerze v Mariboru. Tovrstna poletna šola je sicer prva na ravni univerze, z mednarodno interdisciplinarno poletno šolo pa nameravajo nadaljevati tudi v prihodnjih letih.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.