Mednarodni dnevi

Naslednji teden, 20. in 21. oktobra 2009, se bo na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru odvijal projekt “Mednarodni dnevi 2009”. Dogodek organizira mednarodna pisarna na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru v sodelovanju s študentskim društvom za izmenjavo mednarodnih praks AIESEC Maribor ter ESN Maribor.

S projektom želijo spodbuditi mobilnost mladih, predstaviti vse možnosti, ki jih lahko študentje izkoristijo za odhod v tujino ter približati kulturo držav s t. i. »Global village«.
Z dogodkom bodo začeli v torek, 21. 10. 2009, ob 9.30 uri z okroglo mizo »Živimo v Evropi« v prostorih Ekonomsko-poslovne fakultete v Mariboru. Na okrogli mizi bomo gostili bivšega zunanjega ministra dr. Dimitrija Rupla ter bivšo evropsko poslanko Ljudmilo Novak. Da bo debata res vredna posluha, nam obljublja moderator prof. dr. Dušan Radonjič.
Sledil bo «polet« na planet »Epfko«, na katerem vas bodo premamili ciganski zvoki skupine Langa. Fantje nam obljubljajo, da »čaga« bo. Če vam morda postane dolgčas, bodo za zabavne animacije poskrbeli tuji študentje, zaplesali boste lahko tudi na korake « hip-hopa« ali se naučili AIESEC plesa, ki vas zagotovo ne bo pustil ravnodušne. Ko bo zmanjkalo energije, boste lahko poskusili mamljive dobrote in sladke stvari, katere smo začinili še s pridihom mednarodnosti. Za vse tiste malo bolj zahtevne pa smo pripravili artistko v kulinariki in na krožniku ter pogled pod roke umetnikov, ki bodo ustvarjali s pridihom slovenske tradicije.
Vrhunec dogodka bo sledil zvečer v sredo, 22. 10. 2009, ko bodo dogajanje preselili v Festivalno dvorano Lent v Mariboru. Tam bodo skupaj zapeli legendarno »himno« skupine Queen »We Are the Champions«. Imitatorji skupine Queen Marcury band vas ne bodo pustili stati pri miru, vse tja do jutranjih ur.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.